“Kristina Šmigun ja Andrus Veerpalu on suusatanud Eesti maailmas tuntuks ja kuulsaks, toonud rõõmu ja vaimustust meie peredesse. 27. veebruaril on meil kõigil võimalus neid selle eest tänada. Loodan, et Vabaduse väljakule kogeneb olümpia-kangelasi tervitama tuhandeid inimesi,” ütles EOK president Mart Siimann.

Eesti Olümpiakomitee palub spordisõpradel nende oma mugavuse huvides koguneda Vabaduse väljakule alates kella 18.00-st ning parkida autod Vabaduse väljakult kaugemale. Juba tund enne tseremoonia algust soojendavad spordisõpru Jaani kiriku ette paigutatud laval Ivo Linna ja kaitseväe orkester, suurelt ekraanilt näidatakse Torino olümpiamängude eredamaid hetki.

Tallinna lennujaama vanas hoones võtavad esmaspäeval kell 17.35 Torinost saabuva Kristina ja Anatoli Šmiguni vastu Eesti Meestelaulu Selts, Piirivalve orkester, Audentese spordikooli ja SOS Lasteküla lapsed.

Varem Torinost naasnud Andrus Veerpalu ja Mati Alaver liituvad Šmigunidega lennujaamas ning ühiselt sõidutatakse nad kell 18.40 piduliku eskordi saatel Vabaduse väljakule.

Vabaduse väljakul üles seatud laval ehitakse olümpiavõitjad tammepärgadega ning neid tänavad Riigikogu, valitsuse, Tallinna linnavalitsuse ja sponsorite esindajad. Andrus Veerpalu, Kristina Šmiguni ja nende treenereid intervjueerib Mart Mardisalu.

Austamistseremoonia lõppeb ilutulestiku ning Ivo Linna ja Anti Kammiste esinemisega. Tseremooniast teeb otseülekande Eesti Televisioon.

Kell 20.00 võtab olümpiavõitjad ja nende treenerid Raekojas pidulikult vastu Tallinna linnapea Jüri Ratas.

Olümpialased sõidavad samal õhtul eskordi saatel Otepääle, kus neid tervitavad kodulinlased.