"Kindlasti on seda teinud kõik poliitikud. Olen selles päris kindel. Poliitikute elu etikett on selline, et pead kusagil tervitama ja klaase kokku lööma ning pärast seda kõnet pidama," ütles presidendiks pürgiv Eiki Nestor LP-le antud intervjuus.

"Mida aga ei tohi teha – purjus ei tohi olla," rõhutas Nestor. "Seda, et oled õlle või klaasi veini ära joonud, on juhtunud kõigiga."

Vabariigi aastapäeva kõne pidamisel oleks Nestori hinnangul muidugi oleks parem, kui ei oleks üldse alkoholi tarbinud. "See on asi, kus ei saa eksida."

Nestori sõnul on ajad muutunud ning ka riigikogus tarbitakse alkoholi üha vähem. "Meil on riigikogus väike poeke, kust saab osta sukkpükse, võileiba ja salatit, aga saab osta ka õlut. Poodnikud kurdavad, et keegi ei käi seal enam ja alkoholi ei osteta üldse."

Riigikogu spiikril tuleb tööl joomist harva ette. "Mina joon riigikogu puhvetis võib-olla korra kuus prae kõrvale õlut, eks sealt see jutt tuleb, et Nestor on üks õllesõber."

Nestor tõdes, et suhtumine alkoholi on terves ühiskonnas muutunud. "Praegu räägime palju Eesti-Läti vahelisest alkokaubandusest. Mind paneb see imestama, sest Eesti-Soome vaheline alkokaubandus on meil olnud kogu aeg ja keegi ei ole näinud selles probleemi. Tegelikult on ju tegemist sama asjaga. Arvud näitavad, et ühiskonnas tarbitakse alkoholi vähem, ja see on positiivne. Ja ka suitsetatakse vähem," sõnas Nestor

"Mis mind aga tõsiselt häirib, on see, kui loen hommikul ajalehest, et eelmisel päeval peeti kinni 30 roolijoodikut. Kui neid on ka viis, on seda liiga palju. Kusjuures Hiiumaal on roolis kõige vähem purjus inimesi võrreldes teiste Eesti piirkondadega. See on kihvt," tundis ta rõõmu.