• Priit Pullerits on geenius, tema mõttearendusi tasub alati lähemalt uurida. Pulleritsu värske analüüsi kohaselt sureme me välja sellepärast, et eesti naised nikuvad välismaalastega, sigitavad vikerkaarelipu värvi lapsi ja kogu moos. See on tõesti nii — lisaks pankadele, ajalehtedele ja mereäärsetele kruntidele on muulased erastanud ka meie naised. See on fakt.

  • Väljasuremine pole aga sugugi nii kindel. Ülikooli ajal oli mul üks hea sõber, hambaarst. Tema ema oli poolakas, Bruno isa ei abiellunud põhimõtteliselt eesti naisega, sest pidas neid litsideks. Põhjuseks eesti naiste integratsioon erinevate okupatsioonivägede isikkooseisuga teise maailmasõja ajal. Bruno ise oli väga lahe eestlane, kusjuures toodetud väljaspool eesti emakat.

  • Võtame või eesti kirjanikke: Teet Kallas, Kaur Kender, Vanapa, Kalle Käsper… kellelgi pole eesti naist, samas eestis elanud kõige kuulsama vene luuletaja Igor Severjanini naine oli pärismaalane. Vaatamata täiesti ohjeldamatule veresegamisele püsivad nii eesti kirjandus kui ka eesti rahvas. Kuigi briti poissmeestel pole seadusega tagatud esimese öö õigust te fakto on see neil olemas nagu ka kõigil muudel turistidel.

  • Pulleritsul on omast kohast õigus, aga teiselt poolt on õigus ka Morriseyl, kes ütles, et muud pändiliikmed on sama hõlpsasti asendatavad kui muruniitja detailid. Sama võib öelda ka eesti naiste kohta. Tähtis on keel, kui eesti keelt õpetab lastele poolakas, ameeriklane või soomlane, on kõik hästi. Kui eesti ema õpetab oma lapsele saksa keelt, kasvab lapsest sakslane, tahad või ei taha.

  • On tõsiasi, et eestlastel pole muud tõutunnust kui eesti keel, geneetiliselt oleme me midagi ühepajatoidu ja majoneesi vahepealsest — kõik segi nagu pudru ja kapsad. See on suurepärane ellujäämiseelis, suva geneetilise koodiga tondi saab eestlaseks programmeerida — rahvustunnus on keeltekoolis kiiresti omandatav. Muid selgelt eristuvaid tunnuseid pole.

  • Meie kultuur on universaalne nagu mäktoonaldsi putka — eesti klassikaline muusika on täpselt samasugune nagu klassikaline muusika belgias, belgia kongos või austraalis. Natuke sitem või parem, ei muuda sealjuures midagi. Meie pederomaan ei eri prantsuse omas ega eesti muusikal rootsi omast. Mis asi on eesti ballett?

  • Lisaks keelele võime täheldada teatavat rahvuslikku iseloomu — skeptitsism, sarkasm, kadedus, lollus, ahnus, aga see pole mitte midagi iseäranis eestilikku. Tõpraid on igal pool maailmas, pealegi on paljud iseloomujooned tingitud poliitilistest ja majanduslikest oludest. Üleüldine varastamine tuleb pidevast okupatsioonist, teatav tõrge ajupesu vastu samuti. Aga ka mustlane ja brasiillane hakkavad mõisa köit lohistama, kui ainult võimalus avaneb.

  • Töökus tuleb kõne alla kui rahvustunnus, aga see on kõigi orjarahvaste ühine tunnus, spetsiifilist iseloomu siin ei ole. Tuleme aga tagasi Pulleritsu naisküsimuse juurde. Eesti naised pole olulised, seda tõestab ajalugu, talude tagasiostmine on sündinud tõsiasi, naiste tagasiostmist pole kunagi olnud ega tule. Milleks raha raisata? Keele õpib naine talus ilma täiendavate väljaminekuteta. Naisi, tõsi küll, on ajaloos mitmelt poolt lähikonnast röövitud, kuid ka need pole olnud eesti naised.

  • Samas pole Pullerists üldse valel teel, naised on emotsionaalsemad kui mehed ja üleüldine tundekultus on mandumise ja väljasuremise peateema. Seega on eesti põhiprobleem eidestunud mehed — allaheitlikud, iseloomutud, mugavusi otsivad, kõige leppivad, intrigeerivad ja hüsteeritsevad. Vaadake riigikogu, vaadake presidendivalimisi. Pole tervet mehelikku mõstust ja see on kindel lõpp.

  • See, et eesti naised lasevad kõigil soovijatel endale taha keerata, on loomulik, kui aga riik käitub nagu lipakas, siis on kõik persses. Riik peab olema mehelik, poliitikud samuti. Muidu juhtub see mis parasjagu käib — Eesti Vabariiki nikuvad nii venelased, ameeriklased, eurooplased kui ka rahvuseta suurfirmad ja eraorganisatsioonid. See olukord on palju ohtlikum kui mõned segaabielud.

  • Nagu öledud. Eesti Vabariigi ärakasutamises pole süüdi naised, vaid eidestunud poliitikud, kes on 90% mehed. Kõikide suurparteide juhid on mehikesed. Naisi väljasuremises, mandumises ja allakäigus süüdistada ei saa, nemad ei otsusta midagi. Enesestki mõista on eidestumise taga vaenulik ideoloogia. Kõik see jutt tolerantsist ja avatud ühiskonnast on selleks, et me taluksime võõrvõime, võõraid ideid ja vastuvõetamatuid kombeid.

  • Tolerantsiõpetus on samasugune orjaaju programmeerimise viis nagu kristlus või kommunism. Kõigi nimetatud orjaõpetuste aluseks on masohhism, enesesalgamine võõrkultuuri, välisvallutaja, orjapidaja ehk helge tuleviku nimel. Samas muidugi selle leplikkuse ja allaheitlikuse jutlustajad ei salli vähimatki vasturääkimist ja pistavad su puuri, kui natukenegi lõugu laiutad. Suuremad poliitkorrektsuse rõõmud on meil küll alles ees, aga uued tsensorid koguvad jõudu ja kehtestavad eetrivaikuse veel enne kui me tiblade tsensuuri jõuame unustada.

  • Kokkuvõtteks — ja veelkord! Probleem on eidestumine ja naiselik probleemide lahendamine — poliitiline hooramine seal, kus oleks otstarbekohane poliitiliselt vägistada ja tükeldada. Kogu meie riik on ainult üks kosmeetiline moodustis, see tähendab et ta näeb välja nagu riik. Näo ette maalimine on kiimalise tibi viis oma asju joonde saada, aga riiki nii juhtida ei saa ega tohi.