Protokollile kirjutavad Tartu Raekojas alla Tartu linnapea Andrus Ansip ja ELFi juhatuse esimees Robert Oetjen. Protokoll juhindub ühisest soovist edendada ühiskonna keskkonnateadlikkust, teadmisi uutest keskkonnasäästlikest materjalidest ja tehnoloogiatest ning väärtustada keskkonnasõbralikku ehitusviisi. Koostöös juhindutakse Agenda 21 programmist ja Tartu Noorte Loodusmaja arenguplaanidest.

Eestimaa Looduse Fond ja Tartu linn plaanivad ehitada Ökomaja Lillemäele, praeguse Noorte Loodusmaja kohale. Tulevases Ökomajas hakkaks paiknema keskkonna- ja loodusinfokeskus, Tartu Noorte Loodusmaja ja ELFi ruumid.

Ökomaja plaaniga seoses kuulutasid 24. aprillil 2000 Eestimaa Looduse Fond kui peakorraldaja, Eesti Arhitektide Liit, Eesti Kultuurkapital, Tartu Linnavalitsus ja Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus välja arhitektuurivõistluse, mille eesmärgiks on saada parim projekt. Arhitektuurivõistluse raames toimub ka vastav seminari "Ehitus- ja elamistehnoloogiad XXI sajandil" 23.-24. mail Tartus.