Lugesin ka esimese päeva vastukajasid. Mõned kommentaarid kõlama jäänud kriitiliste arvamuste kohta.

Esiteks, miks küsib arvamust erakond ja mitte linn? Keskerakond on praegu linna juhtiv erakond. Reformierakonnale, kes hoiab riigitüüri, on just seda peamiselt ette heidetud, et otsused valmivad tagatubades, avalikkust informeeritakse tagantjärele, demokraatlikku arvamustevahetust püütakse pigem summutada kui toetada.

Kui oleksime kampaania algatanud linna egiidi all ning linna raha eest, oleksime järgmised kolm nädalat pidanud vaidlema nendega, kelle meelest see olnuks taas linnaeelarve rakendamine valimisvankri ette. Soovisime diskussiooni hoida kultuursena ning esitatud küsimuse väärilisena.

Teiseks: on neid, kes arvavad, et valmis tuleks ehitada mõlemad. Olen nõus! Küsimus on praegu aga selles, kumb peab kindlasti valmima aastaks 2011, mil Tallinn on kultuuripealinn? See tuleb täna ära otsustada. Arvestades, et kultuuripealinna-aasta alguseni on vaid kaks aastat, siis otsust edasi lükata oleks vastutustundetu.

Ka siin soovime erineda valitsuskoalitsioonist, kes püüab otsuseid langetamata jättes võita aega — aga aeg on halastamatu. Kui annad käest võimaluse langetada mõistlikke otsuseid, oled hiljem silmitsi sundotsustega.

Kolmandaks. On neid, kes on tõstnud esile, et internetihääletus võib olla tehniliselt haavatav. Siin olen kriitikutega nõus — samadest riskidest on e-valimiste puhul küllalt palju räägitud. Ma arvan, et ükski erakond Eestis ei peaks olema arengupidur ning peame üksteist rohkem usaldama.

Neljandaks, osa kriitikat on halenaljakas. Keegi heidab ette, et hääletanuile tuleb minu nimelt kiri — tark arvaja „paljastab“, et tegelikult on tegemist automatiseeritud e-kirjaga.

Loomulikult ei istu ma hommikust õhtuni arvuti taga neid kirju tuhandetele inimestele ükshaaval läkitades. Vaevalt tallinlased sellise viisi oma tööpäevi veeta heaks kiidaksid! Loomulikult on see protsess automatiseeritud.

Opositsioon on püüdnud hääletust tõlgendada ka kui linna kehva eelarvepositsiooni märki. Õnneks on Tallinna eelarvepositsioon palju tugevam kui riigil.

Erinevalt riigist pole meie reitinguid kärbitud. Erinevalt riigist pole me pidanud kärpima oma eelarvet keset aastat. Erinevalt riigist ei kavatse me vastu võtta eelarvet, mille seos tegeliku eluga on enam kui kaheldav.

Julgeme kindla veksli välja käia — ehitame kultuuripealinnaastaks Tallinna kas uue teatrimaja või siis moodsa kultuuri ja kunsti keskuse. Seegi näitab, et oleme majandanud vastutustundlikult ja linn võib seda endale lubada. Samas pole midagi parata, et ka meie peame tegema valikuid.