Praegusel kujul on e-PRIAst abi eelkõige loomapidajatele, kes saavad portaali kaudu sisestada ja vaadata erinevaid andmeid oma põllumajandusloomade kohta. Keskmiselt laekub loomapidajatelt praegu PRIAsse 600 paberdokumenti päevas, mida on võimalik e-PRIA vahendusel esitada.

Viimati lisandusid portaali uued e-teenused sigade liikumisest teavitamiseks. Taotlust andmete loomade registrisse esitamiseks saab nüüdsest ka sigade karja toomise, sigade karjast väljaviimise, sigade ekspordi ja sigade impordi osas.

Veise-, lamba-, kitse- ja seakasvatajaid on PRIAs kirjas üle 11 000, kellest ligi 500 on e-PRIA kasutajad. Kuu aja jooksul esitavad loomapidajad PRIA-le üle 4000 loomade registri vormi, millest ligi 500 laekub e-PRIA kaudu.

Esialgu on portaalis võimalik vaadata PRIA põllumajandusloomade registris loomade ja loomakasvatushoonete andmeid ning esitada järgmisi deklaratsioone: looma tapmine, esmakordne poegimine, kadumine, hukkumine, märgistamine, Eesti-sisene liikumine, loomade Eestist väljaviimine ja Eestisse toomine.

Tulevikus saab e-PRIA vahendusel taotleda ka juba mitmeid toetusi ning näiteks on plaan internetti “kolida” ka ligi 19 000 taotlejaga pindalatoetused. Lisaks jääb loomulikult alles ka võimalus esitada taotlusi paberkujul.

e-PRIA kasutamiseks on vaja internetiühendusega arvutit ning ID-kaarti ja kaardilugejat või Interneti-panga kasutajatunnuseid. Portaali leiab aadressilt www.eesti.ee/epria. e-PRIA lehel on ära toodud ka põhjalik juhend keskkonnaga liitumiseks ning kasutamiseks.