Demokraatia, sõnavabaduse ja inimõiguste vahel valitseb orgaaniline seos, mille eitamine kahjustab kogu ühiskonda ning mõjub inimtsivilisatsiooni arengule degenereerivalt. Me oleme kõigi äärmuste — nii neofašistliku paremäärmusluse kui ka postkommunistliku vasakäärmusluse, eriti aga silmakirjaliku nihilismi — vastu, laiapõhjalise kodanikuühiskonna poolt.

Seadusandlikult tasandilt alguse saav isiksuse ja inimväärikuse devalveerimine, mis on juba ammu omandanud antihumanistlikud mõõtmed, ei saa kesta igavesti. Lõppema peab püsiväärtuste ohverdamine hetkeihaluste altarile! Majandusedu tagamise sildi all teostatav inim- ja loodusressursside hävitamine on lühinägelik — see on parasiteerimine tuleviku arvel.

Põhiseaduses on kirjas, et Eesti riigi eesmärgiks on tagada eesti rahva püsimajäämine. Olenemata sellest, kas me kuulume esimese, teise, kolmanda või kolmeteistkümnenda eesti hulka, käsitleme me eesti rahvana kõiki siinsel maalapil ning eesti kultuuriruumis elavaid inimesi. Mitte ainult neid, kes end ise “esimeseks eestiks” või “võitjateks” armastavad nimetada. Seega on meie arvates Eesti riigi eesmärgiks midagi hoopis enamat kui vaid kitsarinnaliste huvigruppide apluse rahuldamine.

Me lähtume ausa mängu põhimõtetest ega poolda seda, kui meie käest maksude näol kogutud raha ning avaliku sfääri töökohti jaotatakse laiali mitte vajaduse ja teadmiste järgi, vaid hetkel võimul oleva erakonna liikmetele. Ükskõik, millise erakonnaga siis parajasti on tegemist!

Selle pöördumisega tahame me lihtsalt öelda, et me oleme olemas. Meid ei ole võimalik jalge alla tallata ega igavesti eirata. Demokraatia ei lase ennast vägistada, ja mõistlikum oleks seda mitte üritada!