Internetiaadressil airport.delfi.ee on EMT klientidel võimalik saata tasuta SMS-sõnumeid, vaadata mobiiliarve saldot, tellida SMS-ga tähtsamaid uudised ning kasutada teisi mobiilsideteenuseid.

EMT turundusdirektor Jüri Teemant rõhutas, et mobiilportaali avamisega Delfis loodetakse oluliselt kasvatada virtuaalsete mobiiliteenuste kasutajate arvu ning suurendada SMS-sõnumite saatmise aktiivsust. “Samuti on Airporti partnerlehekülje ehk co-site´i loomine Delfi portaali tingitud eelkõige vajadusest tuua mobiilile suunduva info kohandamine ja haldamine Delfi kasutajale lähemale,” ütles Teemant.

DELFI juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul on mobiilportaali kasu eelkõige mitmete teenuste mugavamas teostamises. Nii on internetis märksa lihtsam trükkida SMS-sõnumit. Samuti on see teenus nii Delfis kui Airportis esialgu ka tasuta.

Lisaks saab jälgida oma mobiiliarve jooksvaid kulusid ning muuta seadistusi ilma kontorisse minemata. Uuenduseks on Delfisse integreeritud teenus saata sõbrale Delfi uudiseid SMSiga ning on võimalus tellida endale SMSiga pommuudiseid või vajalikku infot.

EMT arvates on Euroopa mobiilportaalide kogemus näidanut mobiilsete teenuste interneti vahendusel tellimise kiiret kasvu. Olulisemateks motivaatoriteks on inimese ajaline- ja liikumisvabadus internetist teenuste seadistamises ning SMS-sõnumite mugavam kirjutamine. Samuti on mobiiltelefoni hakatud rohkem kasutama meediavahendina st. telefoni kasutatakse ka info hankimiseks tellitud lühisõnumite kaudu.

“Delfi on siiani teinud koostööd oma valdkonna professionaalseimate tegijatega nagu LHV, Regio, CV Online, City24, E-kindlustus jt. Ning seetõttu valiti ka mobiilportaali koostööpartneriks turuliidri EMT lahendus Airport. Koos Airport´iga on Delfisse integreeritud 13 lahendust või spetsialiseeritud infot pakkuvad partnerlehekülge. Delfi järgib motot olla “Sinu sõber internetis“ — meie huvi on koondada oma keskkonda võimalikult palju teenusepakkujaid, et lihtsustada kasutajate valikuid ning hoida kokku nende aega”,ütles Jehe.

EMT ja Delfi alustasid koostööd augusti alguses, allkirjastades strateegilise partnerlusleppe, mille alusel ühendavad ettevõtted mobiilsete internetilahenduste arendustegevuse.

Delfi opereerib 6 portaali kolmes Balti riigis. Delfi portaalid konsolideeritud käive finantsaastal 200/2001 oli 13 miljonit krooni, mis koosnes peamiselt reklaamituludest.

Gallup e-Ratings uuringu andmetel külastas käesoleva aasta esimesel poolaastal Delfi portaale Baltikumis 486.000 lugejat vanuses 15-74 aastat. Delfi kuulub MicroLinki IT-frimade gruppi.