"Kui vähegi võimalik, siis palume seada oma plaanid nii, et kolmandal septembril Tallinna kesklinna inimesed ei tuleks. Põhimõtteliselt igale poole saab, aga arvestada tuleks suure ajakuluga," kirjeldas Jaani. "Kui liigub presidendi kolonn, siis iseenesest politsei sulgeb maksimaalselt viieteistkümneks minutiks liikluse, kuid selle ajal tekkinud ummikute lahtiharutamine võtab aega."

Jaani soovitab tulla linna enne kella üheksat ning lahkuda pärast tööpäeva, kella seitsme-kaheksa ajal õhtul. "Siis ei ole mingeid takistusi liiklemiseks".

Droonid ning muud kummalised lennumasinad kõrvaldatakse

"Ma loodan, et inimesed saavad aru, et lennuvahendite, nii raadioteel juhitavate ja mitte raadio teel juhitavate, lennutamine Tallinna lennujaamas ei ole mõistlik ka tavapärasel ajal," hoiatab politsei ka droonide pealt pildistada püüdjaid.

"See on ohtlik inimestele, see võib alla kukkuda, inimesed viga saada. Ka naljapärast ei maksa seda proovida. Kui see aga siiski juhtub, siis me selgitame välja, kes need on ja teeme oma panuse, et turvalisus tagada," kinnitab Jaani.

Levi nagu laulupeol

Obama visiidi ajal 3. septembril võib ka juhtuda, et telefonilevi sarnaneb veidi muude suursündmuste ajal olevale: võib esineda mõningaid tõrkeid, nii nagu näiteks laulupeol, mil ülekoormus kurnab võrgu.

Kugi politsei soovitab liigelda Obama visiidi ajal autoga Tallinna kesklinnas vaid varahommikul ja õhtul, siis seda pelgama ei pea, et rahvas pole oodatud Obamale lehvitama ja kaasaelama.

Tuleval nädalal vahetult enne visiiti antakse avalikkusele teada ka parimad asukohad, kuhu igaüks saab tulla USA presidenti oma silmaga vaatama.