Valdo Randpere ja Maire Aunaste rääkisid, et nemad ei taha presidendi vastuvõtule minna, kuna ei taha järgmisel päeval lugeda, kui kole kleit või ülikond neil seljas oli.

"Ma ei tahaks, et järgmises Kroonika numbris või Delfis näidatakse, et võtame kümme kõige koledamat kleiti," ütles Aunaste, et pigem vaatab hea meelega, kuidas teised vastuvõtul käivad.

Meelis Pai rääkis, et tema meelest peaks vabariigi presidendi aastapäeva vastuvõtul ülim pidulikkus säilima. "Ma ei tea, kas selline kujundus peaks olema, et nad nagu multifilmis kõnnivad ringi. Võib-olla oleks lahendus see, et kõik oleks kutsutud rahvariietes," pakkus Pai põneva idee.

"Mõelge, kui palju saaksime käsitleda rahvariiete küsimusi ja kui palju targemaks me saaksime," sõnas Pai.

Andrei Hvostov tõi aga ettenägelikult välja kitsaskoha. "Kihelkondi on vähem kui inimesi, keda on kutsutud. Siis oleks palju külalisi ühesugustes riietes ja see oleks ka ju katastroof," ütles ta kerge sarkastilise noodiga.

Ingrid Veidenberg juhtis seepeale tähelepanu välisminister Keit Pentus-Rosimannuse rõivastele ja küsis, mis riigi rahvariideid ta kannab.

Hvostov lausus, et need rõivad meenutavad udmurtia kandi rõivaid.