Reformierakonna fraktsioon teatas, et toetab presidendikandidaadina Siim Kallast, mida kinnitas ka erakonna esindajana valimiskokku valitud Ants Leemets. "Reformierakonna juhatus on nii otsustanud ja me lähme sellega edasi. Teine voor muidugi nii selge ei ole. Kui Siim Kallas saab edasi, siis on Siim Kallas, aga igasugused variandid on võimalikud," ütles Reformierakonna fraktsiooni esimees Ants Leemets Delfile.

Keskerakonna esindajana valimiskokku presidenti valima minev Enno Tamm usub, et Keskerakonna fraktsioon on ühtne. "Päris kindlasti toetan ma Keskerakonna presidendikandidaati," sõnas Tamm.

Tamm on üsna veendunud, et Mailis Reps jõuab valimiskogus ka teise vooru.

Keskerakonna pikaaegne linnavolikogu liige Leonid Mihhailov kinnitas samuti toetust Mailis Repsi kandidatuurile. "Ta on üpris julge, tubli naisterahvas, kellel on hea kogemus seljataga. Ta on kaks korda kahes erinevas valitsuses minister olnud, parlamendiliige, viie lapse ema. Eks tal on nii elukogemust kui erinevatel ametipostidel kogemust. Minu meelest on Eesti jaoks juba ammu küpsenud olukord, kus peaks naisterahva presidendiks valima," rääkis Mihhailov.

Mihhailovi sõnul on pärast valimiskogu esimest vooru mänguruumi eriti neil erakondadel, kelle kandidaat esimesest voorust edasi ei pääsenud.

IRL-i fraktsiooni esimees Madis Kübar toetab valimiskogus Allar Jõksi kandidatuuri. Ainsa kandidaadina, kelle valimise Kübar Jõksi ebaedu korral välistas, nimetas ta Mart Helme.

SDE fraktsiooni esimees Anto Liivat on äraootaval seisukohal, kuna Eiki Nestor pole veel enda kandideerimist valimiskogus kinnitanud.

Lisaks Nestorile on Liivatile meeltmööda Keskerakonna kandidaat. "Minule on jätnud näiteks Mailis Reps valimiskampaanias väga positiivse mulje."

Samas rõhutas Liivat, et otsuseid pole veel tehtud ning välja võivad tulla asjaolud, mis kandidaadieelistusi muuta võivad.

Täna valitud valimiskogu liikmetest kuus kuulub Keskerakonda, kaks Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL), üks Reformierakonda ja üks Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE).

Valimiskogus esindavad Tallinna linna Ants Leemets Reformierakonnast,
Anto Liivat SDE-st) Kalev Kallo, Leonid Mihhailov, Margarita Tšernogarova, Irina Antonjuk ja Enno Tamm Keskerakonnast ning Tarmo Kruusimäe ja Madis Kübar IRL-ist.'

Valimiskogu Vabariigi Presidendi valimiseks koguneb 24. septembril kell 12.00 Tallinnas Estonia kontserdisaalis.