Herkel rääkis, et kui veel eelmisel nädalal kahtlesid mõned, et Vabaerakonna kaheksaprotsendiline toetus on arusaamatu küsitluse viga, siis pärast eile avaldatud kuueprotsendilist tulemust niisuguseid jutte enam ei ole.

"Me oleme väga tõsisel kursil, et saavutada riigikogu tulevases koosseisus võimalikult palju kohti ja miks ka mitte olla valitsuses," ütles Herkel. "Me näeme, et neljast suurest erakonnast üks jääb teatavatel põhjustel kõikidest kombinatsioonidest välja ja siin on väikese erakonna võimalus selles mängus kaasa mängida ja olla stabiliseeriv jõud."

"See, mis puudu on, on just nimelt koostöö," sõnas Herkel. "See on see eesmärk, mille poole me oma reitinguga tahame minna."

Keskerakond oli viimase uuringu järgi esikohal 26 protsendiga. Talle järgnes Reformierakond 22 ja sotsid 16 protsendiga.

Isamaa ja Res Publica Liidul oli 15-protsendine toetus ning parlamendi valimiskünnise ületaks ka kuue protsendiga Konservatiivne Rahvaerakond ja Vabaerakond.


Esmakordselt riigikokku pürgiv Eesti Vabaerakond tutvustas täna oma ministrikandidaate, pakkudes igale kohale välja kaks nime, uuendusena on nende varivalitsuses astroloogia, horoskoobi, voodoo ja selgeltnägemise minister.

VABAERAKONNA VARIKABINET
Peaminister – Artur Talvik / Andres Herkel
Välisminister – Andres Herkel
Majandusminister – Jaan Männik / Enn Meri
Rahandusminister – Enn Meri
Haridus- ja kultuuriminister – Krista Aru / Andres Ammas
Siseminister – Sergei Metlev / Artur Talvik
Sotsiaalminister – Monika Haukanõmm
Justiitsminister – Jüri Saar / Jüri Adams
Maaelu ja mereminister – Kaul Nurm
Keskkonnaminister – Mart Jüssi
Kaitseminister – Tarmo Kõuts
Astroloogia, horoskoobi, voodoo ja selgeltnägemise minister – Emil Rutiku
Riigikogu esimees - Jüri Adamas / Andres Herkel