Meeleavaldajad kandsid Odessa ja rahu sümboolikaga lippe, plakatitel nõuti sõja lõpetamist. Odessa 2. mai sündmused, mille lõpptulemusena hukkus üle neljakümne inimese, said alguse nn “rahu marsist” sellelt samalt väljakult.

Meeleavaldajad püüdsid väita, et nende ainuke eesmärk on seista rahu eest, kuid nendega pikemalt vesteldes ei tekkinud kahtlust, et mitmed neist on Ukraina riigi vastased. Samuti on tõendeid, et vähemalt osale meeleavaldusel osalejatele maksti selle eest tasu 70 grivnat (neli eurot) või eksitati kogunemise tegelike eesmärkide osas.

Üks 30-ndates noormees väitis Delfile, et ta polnud teadlik meeleavalduse tegelikest eesmärkidest ning selle kinnitamiseks palus endale Ukraina lippu. Odessa ajakirjanikud filmisid meeleavalduse korraldajaid, kellel olid osalejate nimekirjad koos rahaliste arvutustega. Samuti jäi helilindile vestlus tigeda meeleavaldajaga, kellele polnud lubatud summat välja makstud.

Odessa 2. mai tragöödia uurimiskomisjoni liige Svetlana ütles Delfile, et see meeleavaldus oli provokatsioon, mille eesmärk oli destabiliseerida olukorda Odessas. Tema sõnul registreeriti üritus algselt kui “Vene marss”, kuid osalejaid kutsuti “Rahu marssile”.

Kahetunnise meeleavalduse tõsisem intsident oli väike rüselus ukrainameelse Automaidani aktivisti ja väidetava marssi ühe organisaatori vahel, mille lõpetas miilitsa sekkumine.