Küsimusi saadikukandidaatidele ette ei antud; inimesed said rääkida just seda, mida tahtsid.
Sel moel koguneb kokku üsna unikaalne läbilõige meie inimestest, kes soovivad olla meie rahva esindajad. Meil on võimalus kohtuda väga erinevate inimestega, keda on ajendanud kandideerimisnimekirja pugema väga erinevad eesmärgid.

Me näeme inimesi, kes teatavad, et on ilusad ja targad, kohtume inimestega, kelle sügavat silmavaadet tahaks tõesti uskuma jääda, kohtumine inimestega, kes loevad meile paberilt lubadused maha, näeme kanideerijaid, kes kasutavad vabalt antud eetriaega mõne mõistuloo rääkimiseks.


On teemasid ja murekohti, mis aga ühendavad justkui paljusid rääkijaid...

On kuidas on, loodame, et meie lühikesed arvamusklipid on teile abiks tegemaks ka oma lõpliku valikut hääletamisel! Kõik valimiste videod kogunevad Delfi TV-sse ning uusi lugusid, lubadusi ja mõtteavaldusi avaldame kogu veebruari jooksul! 

Mõned näited, kuidas sari hakkab väljanägema:

Kandidaat nr 356 on Reformierakonna ridades erukindral Ants Laaneots, kes selgitab esmalt, miks ta pärast ligi poolesaja aastast vormikandmist otsustas poliitikasse minna

Maarika Pähklemäe, kandidaat nr 971, on üksikkandidaat. Enesekindel naisjurist tahab toetada ka naiste ettevõtlust - see on parim kaitse enda kaitsmiseks.

"Kui teie tahate ilusamat paremat ja targemat Eesti riiki, siis valige mind! Minu valimisnumber on 971," reklaamib end julgelt Tallinna Kesklinnas, Pirital ja Lasnamäel kandideeriv naine.
Roheliste ridades kandideeriv kandidaat nr 523 on Tõnu Trubetsky. "Praegu on hommik muide," tutvustab ta kõigepealt valijale "Vaba mikrofoni" võtteaega. Kui ta on end mõnusalt punasele diivanile sättinud ja soovitanud oma programmiga internetist ja Facebookist tutvuda, võtab ta
peagi ette märkmiku ja asub asja kallale.

Kandidaat nr. 577 Neeme Kuningas kandideerib Vabaerakonnast.

"Olen terve oma elu tegelenud inimestega, kes kasutavad oma häält. Ka sina hea valija – sul on hääl, see on väga väärtuslik. Vali teadlikult ja targalt, kellele oma hääl anda!"

Kandidaat nr 941 Inara Luigas kandideerib sotsiaaldemokraatide ridades ja just sotsiaaldemokraatide panust inimese väärtustamises toob ta oma "Vaba
mikrofoni" pöördumises korduvalt esile.

"Kõik minu varasemad töökogemused on näidanud, kui oluline on teha oma tööd armastsega,"kirjeldab Inara Luigas oma sissejuhatuses. Mis on aga kirjas tema märkmepaberil edasistes lubadustes? Vaata videost!