Kõigepealt võiks aga küsida, kus olid ministeeriumi silmad, kui MTÜ raha küsima tuli ja oma taotlusi selgitas. Ettevõtmisega seotud Elukultuuri instituudi lehekülg on avatud olnud mõnda aega ning seal käiva abordivastase võitluse meetodid oleksid pidanud ametnikele selge vihje andma.

On ennekuulmatu, et riigi raha on kasutatud veebikülje loomiseks, mis mõistab hukka pillide ja spiraali kasutamise raseduse vältimiseks. Õigupoolest ei olegi ju tähtis, kas äärmusliku veebikülje loonud MTÜ on mõne konfessiooniga ametlikult seotud või mitte. Nn maailmavaateline orientatsioon on portaali tähelepanelikule lugejale niigi ilmne.

Näiliselt kiretusse vormi rüütatud väited ja arutlused reedavad lähemal vaatlusel varjamatut usulist fanatismi, mis ei põrka argumentatsioonis tagasi ei demagoogia ega faktimoonutuste ees. Vabas riigis pole kellelgi oma sõnumit levitada keelatud, aga riik ei pea säärasele asjale küll oma tuge pakkuma.

Kahtlemata vajab avalikkus objektiivset informatsiooni abordi kohta ning samuti rasestumisvastaste vahendite kohta. Hiljutine uuring näitas, et neljandik Eestimaa naisi suhtub soovimatu raseduse vältimisse järelemõtlematult, et mitte öelda vastutustundetult. Ent kõnealune veebileht on objektiivsusest kaugel.