Centras.lt senine omanik UAB Gaumina sõlmis portaali müügilepingu, mille tulemusena Delfi keskkonnale lisandub keskmiselt 350 000 kontakti (page view´d) päevas.

Delfi juhataja Ville Jehe sõnul on Delfi.lt ja Centras.lt üksteist funktsionaalset täiendavad leheküljed. Centras.lt põhifunktsiooniks on suurim tasuta mailiprogramm Leedus, millel on täna ligi 80 000 kasutajat. Centras.lt sisaldab ka mitmeid vertikaalseid portaale nagu Leedu popularseim kuulutuste keskkond, referaatide lehekülg, naljasait jt.

UAB Gaumina direktor Darius Bagdziunase sõnul on nende ettevõtte põhitegevusalaks internetilahenduste pakkumine ning 1999 aasta augustis turule toodud portaal Centras.lt oli kõrvalprojektiks, millest kujunes kiiresti väga populaarne keskkond.

“Et portaali arendamine nõuab järjest suurenevaid ressursse, siis vältimaks oma põhitegevusalalt kõrvalekaldumist, otsustasime loobuda Centras.lt edasisest opereerimisest ja arendamisest Delfi kasuks,” ütles Bagdziunas.

Delfi on Baltimaade suurim internetifirma, mis opererib 6 portaal. Delfi portaale külastab päevas ligi 170 000 inimest ning keskonnad teevad kokku keskmiselt 1,2 miljonit reklaamikontakti päevas.

UAB “Gaumina” asutati 1998 aastal ning firma on spetsialiseerunud e-lahenduste pakkumisele. Gauminas töötab 17 spetsialisti, kes põhiülesandeks on Leedu ettevõtete konsulteerimine internetilahenduste valdkonnas.