Delfi ajalehe peatoimetaja Mart Puki sõnul on Delfis läbi aastate ringelnud idee anda portaali välja ka
. Nüüd on see saanud teoks. “Uus ajaleht on mõeldud kõigile eestimaalastele ning see kajastab Eesti elu olulisemaid sündmusi. Suurem osa ajalehe materjale on pärit Delfis edukalt startinud arvamusrubriigi seniavaldamata kirjutiste seast.

“Esimese numbri magnetiks on uurimuslugu uuest, seni varjusolnud, presidendidkandidaadist,” ütles Pukk. Ta ei soostunud avaldama kandidaadi nime: “Lugege Delfi ajalehte!”

Delfi juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul ei ole lehes Delfile harjumuspärast kommentaarirubriiki. Põhjuseks tõi Jehe selle, et ajalehes ilmub ainult Delfi poolt toimetatud materjal, mille hulka kommentaarid teadupärast ei kuulu.

“Rõhutame ajalehe väljaandmisega ka selget joont kommentaaride ja toimetuse tekstide vahel, mis seni on paljudele, eriti seadusloomega tegelejatele hägusaks jäänud,” ütles Jehe.

Uue lehe väljaandjaks on AS Delfi. Värvilises trükis ilmuvat ajalehte levitatakse R-Kioskites üle Eesti. Ajaleht on tasuta ning seda trükitakse piiratud koguses.

Delfi ajaleht alustab esimesena ilmumist Eestis ning ajalehe edust sõltub, kas järgnevad ka Läti ja Leedu väljaanded. Lätis ja Leedus on Delfi internetiportaalid sama populaarsed meediakanalid kui Eestis. Delfi portaalidel on Baltimaades iga päev ligi 600 000 kasutajat.

NB! Delfi leht on pdf-formaadis. Seda saab vaadata Acrobat Readeriga, soovitatavalt versioon 6.0 ja uuem. Fail on suur ning selle avamine võib aega võtta.