Paraadi läbimängu vaatama tulnud nii vene kui eesti keelt rääkivad inimesed leidsid, et on hea, et paraad toimub Narvas, sest nii saadakse aru, et Ida-Virumaa on ikka ka Eesti osa. Vähemalt enamaltjaolt peeti sõjatehnika väljapanekut muljetavaldavaks.

Kõik seda heakskiitu siiski ei jaganud, õhtust toimetamist Peetri platsil valvas hulk politseinikke, kelle liikluskorraldusliku tegevuse peale kamp noorukeid pahaseks sai ja avaldas avamust, et paraad on mõttetu ja tehnika pole samuti kõne väärt.


Paraadil on ligi 1400 osalejat ja üle saja tehnikaühiku. Kokku osaleb paraadil 43 lippu, 8 kompaniid, 5 patareid, 14 rühma ja 2 orkestrit.

Esindatud on kõik väeliigid, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused, staabi- ja sidepataljon, 1. ja 2. jalaväebrigaad, toetuse väejuhatus ja teised. Lisaks kaitseväelastele ja kaitseliitlastele on osalejaid ka vanglateenistusest ja Sisekaitseakadeemiast.

Lisaks Eesti üksustele osaleb tänavusel paraadil hulgaliselt liitlasi. Nii näiteks panevad liputoimkonnad välja Hispaania, Ameerika Ühendriigid, Läti ja Leedu. Veel osalevad paraadil Hollandi 43. mehhaniseeritud brigaadi allüksused, neist üks rühm jalgsi ja teine jalaväelahingumasinatel CV90, Ameerika Ühendriikide maaväe 2. ratsaväerügemendi rühm soomustransportööridel Stryker ning rühm Lancasteri hertsogi rügemendist Suurbritanniast.

Relvastusest ja tehnikast saab paraadil lisaks käsitulirelvadele näha veel 155- ja 122-millimeetriseid haubitsaid, õhutõrjeraketikomplekse Mistral, õhutõrjekahureid ZU-23-2, tankitõrjeraketikomplekse MILAN, 120- ja 81-millimeetriseid miinipildujaid, 90-millimeetriseid tankitõrjekahureid, soomukeid Sisu XA-180 ja XA-188, mobiilset õhuseireradarit Ground Master 403 ja lahinguteenindustoetuse sõidukeid. Esimest korda näeb paraadil jalaväe lahingumasinaid CV90, pioneeritanki Leopard I ja soomustransportööre Stryker.