Alates 3. septembrist saab Delfi uues noortekeskkonnas Filternet@DELFI saata SMS-sõnumeid. Teenuse tutvustusajal on SMS-ide saatmine tasuta.

“Arvestades mobiilside ja interneti kiiret levikut Eestis on oma tegevusala juhtivfirmade EMT ja Delfi koostöö alustamine loogiline samm uudsete teenuste kiiremaks arendamiseks ning mobiilsete internetilahenduste populariseerimiseks,” ütles EMT turundusdirektor Jüri Teemant.

Delfi juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul on EMT ja Delfi koostöö aluseks Delfi pakutavad sisuteenused ning EMT mobiilportaali Airport võimalused. “Kahe ettevõtte teenuseid analüüsides leidsime, et jõudude ühendamine võimaldab saavutada olulisi sünergiaid,” lisas Jehe.

EMT turundusdirektor Jüri Teemant ütles, et koostöö raames avavad ettevõtted Delfi keskkonnas Airporti alamkeskkonna (airport.delfi.ee), kus saab kasutada osa Airporti funktsionaalsusest. Samuti saab edaspidi Delfi keskkonnas tellida SMS sõnumeid erinevate artiklite ja ilmateadete kohta.

DELFI arendusdirektori Andrus Raudsalu sõnul on mobiilside- ja interneti sisuteenuste lähenemine loomulik protsess, mille edukaid näiteid võib maailma mastaabis tuua mitmeid. Lõpptulemusena võidab tarbija, kes saab teda huvitavat informatsiooni või teenust operatiivsemalt ja lihtsamini.

“Meie ühine huvi on saada juhtivaks mobiilportaali teenuseid pakkuvaks keskkonnaks Eestis,” ütles Raudsalu. “Eesmärgi saavutamiseks kasutame ära EMT mobiilteenuste ning Delfi sisuteenuste arendamise kogemusi.”

DELFI on Baltimaade suurim uue meedia ettevõte, mis opereerib 6 portaali kolmes Balti riigis. Delfi portaale Eestis külastab EMORi andmetel kuus ligi 200 000 inimest ning Delfi omab internetireklaami turul Eestis ligi 40 protsendilist turuosa.

EMT on Eesti juhtiv mobiilsideoperaator, kelle turuosa ületab 60 protsenti. Tänavu märtsis avatud EMT mobiilportaal Airport (www.airport.ee) võimaldab lugeda ja tellida infot, muuta teenuseid, saata e-maile ja tasuta SMS- ja flashlühisõnumeid ning pidada kalendermärkmikku.