Kõnes rahvusvahelisel seminaril, millel räägitakse NATO rollist 21. sajandil, lükkas Clinton tagasi Venemaa ettepaneku uue Euroopa julgeolekuleppe sõlmimiseks, mis Washingtoni hinnangul viiks NATO mõju vähenemisele Euroopas ja mujal, vahendab Associated Press.

„Ma ütlen üheselt: kui Venemaa tunneb ohtu oma julgeolekule, siis NATO ei ole nende ohtude hulgas,” ütles Clinton. „Me soovime koostööl põhinevaid NATO-Vene suhteid, mis toodavad konkreetseid tulemusi ning toovad NATO ja Venemaa teineteisele lähemale.”

Clinton kutsus üles suuremale sõjalisele avatusele NATO ja Venemaa vahel.

„Euroopa julgeolekule on kasulik, kui NATO ja Venemaa on avatumad oma relvastuse, sõjaliste objektide ja õppuste osas,” ütles Clinton. „NATO ja Venemaa peaksid regulaarselt informatsiooni vahetama oma seisukohtade, doktriini ja kavandatavate sõjaväeõppuste kohta ning lubama õppuste vaatlemist ja uute sõjaliste rajatiste külastamist.”

Hiljem küsiti Clintonilt, kas ta kujutab ette päeva, mil Venemaa saab NATO liikmeks, arvestades, et NATO loomise põhjuseks oli Nõukogude Liidu sõjaline võimsus.

„Mina kujutan seda ette,” vastas Clinton. „Ma pole kindel, kas venelased suudavad seda ette kujutada.”