Tabelis on esimesel kohal Ameerika Ühendriigid, teisel kohal Soome ja kolmandal Singapur.

Läti on Eestist viis kohta tagapool, 34. kohal. Leedu on tabelis 41. ja Venemaa 46. kohal.

IT konkurentsivõime tabelis vaadeldakse kokku 66 riiki. Selle koostas Economist Intelligence Unit BSA (Business Software Alliance) tellimusel.

Tabelis järjestatakse riigid võimekuse järgi toetada tugevat IT tootmissektorit. Pingerea koostamisel arvestatakse 26 erineva indikaatoriga.

Indikaatorite seas arvestatakse nii ligipääsu lairibavõrgule, arvuti omajate arvu, kui Euroopa mõistes mõttetuid tarkvarapatente (mis on tulemuse suhtes pärs raske kaaluga - 50%) ja olulisel kohal on näiteks intellektuaalomandi kaitse.

Seega kuna Euroopas pole USA mõistes tarkvarapatente, on ssee kõnealuse edetabeli mõistes suur miinus. Samas küllalt vähe annavad tooni küberkaitse (10%) ja spämmi levik (10%).

Indikaatoritest võib ka järeldada, et edetabeli kohale ei avalda mingit mõju vabavara kasutamine. Näiteks kui mõni riik kasutab haridussüsteemis Edubuntut (Ubuntu Linuxi koolide tabeks tehtud versioon) ja riigiasutused MS Office'i asemel erinevaid vabavaralisi- ja (tasuta) pilvelahendusi (n Google Drive), siis pole see BSA arvates suurem asi konkurentsivabaduse näitaja.

Esimest korda koostati selline tabel 2007. aastal. Lähemalt saab andmetega tutvuda BSA kodulehel.