“Battle of the Est” peakorraldaja Toomas Lille sõnul sujus kõik hästi ja breigiüritus õnnestus. „Järgmisel aastal korraldame kindlasti uuesti ja praeguse seisuga on variandiks 7. oktoober,” rääkis Lill Delfi noortekale.

Lisaks pakkus silmailu 66-aastane naisbreakar Krazee G-ma Rootsist, kes publiku valju kaasaelamise esile tõstis. Samuti läks saal pööraseks, kui kohtunikud oma etteastetega alustasid.

Lavale olid paigutatud kolm suurt videoekraani, kus toimuvat hõlpsasti ka kaugemalt jälgida sai. Sel peol võis märgata hämmastavat ühtekuuluvustunnet, millest rääkis sõbralikkus ja ühine tantsimine. Suure saali eesruumi oli üles seatud ka väike lava, kus breikarid oma oskuseid näitasid. Mõned lõid tantsu ka koridoris, kus samuti suur kisa käis.

Põhjamaade suurima breigipeo afterparty toimus Sõbra majas. Ka seal jätkas rahvusvaheline peorahvas sõbralikke battle`id, millele publik suure lärmiga kaasa elas. Afterparty kestis kella kolmeni öösel.

Joel Juht, kes möödunud aastal samal üritusel võitis, arvab, et sel aastal oli esinejate tase nõrgem. „Tunne olla battle`i võitja on väga hea. Ka praegu tahaks laval olla ja näidata õiget asja, sest tase tundub nõrk,” ütleb Joel. Juht leiab, et üritus ise on aga arenenud, sest kohale on tulnud rahvusvaheline žürii, samuti on esinejaid erinevatest riikidest. „Ma arvan, et hiljemalt 2010 on see üritus väga suur.” Juht peab seda üritust väga vajalikuks. „Seda on juba selleks vaja, et noori inimesi saaks tänavalt ära. See tantsustiil on tänaval sündinud ja ei nõua väga palju raha.” Üritusega on Eesti parim robottantsija rahul. „Muidu ma siin ei oleks!”

Breakbändi Electronic Crew laulja Artto Aunap nautis üritust väga. Aunap oli üritusel kolmandat korda ja leiab, et HOSTid on paremaks läinud ja tehniline külg samuti. Enda isiklikuks lemmikuks nimetab meeskonda Complete. ”Ikke eestlaste poolt!” Üritusel üles astunud 66-aastaselt naisbreikarilt oleks Artto rohkem oodanud. „Kui ta on seitse aastat breigiga tegelenud, siis oleks võinud rohkem trikke teha.”