Bowie usub, et tööstuslikult loodud popmuusika tapab tegeliku muusika, mistõttu kaovad umbes viie aasta pärast ka plaadipoed ja plaadifirmad, kirjutas The Sun.

Bowie kardab, et ühel päeval peab ta seletama oma praegu kaheaastasele tütrele Alexandriale, mida plaadipood endast kujutas.

55-aastase kohta väga nooruslik Bowie võiks vabalt olla David Beckhami onu, aga ta on palju selgema ütlemisega ning öelda on tal palju. Ka ei käitu ta kui primadonna ega liigu suure saatjaskonnaga.

Bowie ütles, et kui väike Alexandria üles kasvab, ei kuula ta ei Gareth Gatesi ega Hear’Say`d ning selline muusika jätab ta täiesti ükskõikseks. Tema sõnul toodetakse tänapäeval muusikat muusikatööstuse, mitte inimeste jaoks. Sellega kaasneb oht, et inimesed võõranduvad muusikast. Tema sõnul harjuvad inimesed ära sellega, et muusika on sama kergesti kättesaadav kui elekter ja vesi ning see muudab meie elustiili.

Bowie enda muusikaline maitse on kaunis eklektiline — talle meeldivad The Coral, The Dandy Warhols ja Mouse On Mars. Teda ei üllata ka, et ta album “Heathen” jäi Mercury muusikapreemiate jagamisel alla Ms Dynamite’i plaadile “A Little Deeper”, kuigi võitja valmistas talle üllatuse. Bowie ütles, et pidas võitjaks The Streetsi.

Tänavune on olnud Bowie jaoks üks viimaste aastakümnete edukamaid aastaid. Tema album “Heathen” pälvis kriitikute tunnustuse, ajakiri “GQ” kuulutas ta aasta meheks ning oktoobris esineb Bowie taas Hammersmithi Apollos, kus ta ligi 30 aasta eest oma alter-ego Ziggy Stardusti surmas.

Bowie ütles, et ta kunagine hirm lendamise ees on tagasi tulnud, eriti pärast 11. septembri sündmusi, kusjuures enim pelgab ta üle Atlandi lende.