Paberivaba ARK asub internetis aadressil
ning keskkonda pääseb ka ARK-i kodulehe vahendusel, teatas ARK-i pressiesindaja BNS-ile.

E-teenuste keskkonda sisenemiseks on tarvis ID-kaarti ning arvutiga ühendatud kaardilugejat. Samuti saab sisenemiseks kasutada Hansapanga, SEB ja Krediidipanga internetipanga kasutajanime ja paroole.

ARK-i internetikeskkonna kaudu saab taotleda uut juhiluba, registreerida B-kategooria eksamitele, tellida juhiloa duplikaati vaadata isiku liiklusregistrisse kantud andmeid ja tasuda riigilõivu. Samuti on paberivaba ARK-i vahendusel inimestel võimalik saada informatsiooni endale kuuluvate mootorsõidukite, haagiste ja väikelaevade kohta.

Sõidukitega seotud e-teenustena saab esitada taotluse omanikuvahetuse vormistamiseks, tellida registreerimismärki ja selle duplikaati, esitada taotluse registreerimistunnistuse vahetamiseks, vormistada volikirju ARK-i toiminguteks ja kustutada sõiduki ajutiselt registrist.

Paberivaba ARK-i keskkonda sisenemisel kuvatakse kõigepealt kliendile tema kontaktandmed. Vajadusel saab kontaktandmeid e-keskkonna vahendusel muuta.

Samuti on interneti kaudu võimalik tasuda riigilõivu ettemaksuna. Ära on toodud ka riigilõivu määrad.

Juhilubade osas saab klient tellida teavituse oma juhiloa kehtivuse lõppemise kohta. Sellisel juhul saadetakse teade 30 päeva enne tähtaja saabumist teavituse tellija e-posti aadressile. Teenus on kliendi jaoks tasuta. Väljatöötamisel on ka mitmed SMS-teenused.

Paberivaba ARK lihtsustab oluliselt ka uute sõidukite müümisega tegelevate ettevõtete asjaajamist ARK-ga. Sõidukite ametlikele importijatele on elektrooniliseks muudetud tüübikinnituse taotluste, registreerimiseelse ülevaatuse aktide ja registreerimistoimingute taotluste esitamine. Projektiga liitunud litsentseeritud lammutuskojad saavad ARK-ile edastada lammutustõendeid ning taotlusi sõiduki registrist kustutamiseks elektrooniliselt.

ARK jätkab e-teenuste väljatöötamist ning tulevikus saadetakse näiteks juhiluba või registreerimisnumbrid kliendile posti või kullerteenusega.

Autoregistrikeskuse e-teenuste väljatöötamise projekti rahastab Euroopa Liit.