Ühe tülipoole eesotsas seisab pealinnas uue võimuleppe tegemist nõudev Palts koos oma pooldajatega. Tema oponente aga juhib Res Publica Tallinna volikogu fraktsiooni esimees Toomas Tauts, kes süüdistab Paltsu käelöömises Keskerakonnaga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Vastuolu üks allikaid on Tautsi abikaasa Kristina Tautsi valimine Lääne-Tallinna keskhaigla kõrgepalgaliseks haldusjuhiks, mida Palts peab Res Publica eetiliste põhimõtete hülgamiseks.

Kui Palts nõudis juba eelmisel nädalal Tautside personaalküsimuse arutamist, siis Tautsid omakorda taotlesid linnapea “soolo” lahkamist.

Enam on avalikkuses leidnud vastukaja Paltsu seisukohad, mis ei välista Reformierakonna asendamist Tallinna koalitsioonis Keskerakonnaga. Res Publica Tallinna piirkonna esimees Sven Sester kommenteerib: ”Meil on Reformierakonnaga küll selgelt eriarvamusi, kuid eeldan, et need on ületatavad.”

On arvata, et pealinnas rulluv kemplus jätab oma jälje ka Toompeal toimuvale ja Res Publica ja Reformierakonna niigi nõrgale koostöövõimele.