57-aastane Leili Taimla läks esialgsetel andmetel ööl vastu laupäeva kella kolme ajal Paides Jõe tänavale, kallas end bensiiniga üle ja pani põlema, vahendab Postimees Online BNSi.

Raskeid põletushaavu saanud naine suri pühapäeval Järvamaa haiglas.

Anonüümsust palunud allikad kinnitasid Delfile, et enesetapu taga on tõenäoliselt Andres Taimla perekonnaväline armusuhe.

Väidetavalt teadis naine abikaasa Andrese kõrvalsuhtest ja sealt saadud kahest lapsest alles viimased pool aastat, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lääne ringkonnaprokuröri Merike Lugna sõnul püüdis 57-aastane Andres Taimla oma abikaasat kustutada ja sai vigastada.

“Juhtunu üksikasjade selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis sätestab surma põhjustamise ettevaatamatusest,” ütles Lugna.

Tema sõnul pole põhjust arvata, et juhtunu kätkeb endas kuritegu. Politsei on esialgseid tõendeid hinnates veendunud, et tegemist oli enesetapuga.

Põhja-Eesti regionaalhaigla pressiesindaja Kristjan Hamburgi sõnul on Andres Taimla põletused väiksed ja mees võib lähiajal haiglast välja pääseda.

Leili ja Andres Taimla abiellusid ülikoolipäevil. Nad lõpetasid koos 1969. aastal Tallinna pedagoogikaülikooli kehalise kasvatuse õpetaja erialal ning jõudsid üles kasvatada neli tütart.

Leili Taimla töötas kuni viimase ajani Paide ühisgümnaasiumis kehalise kasvatuse õpetajana.

Reformierakonda kuuluv Andres Taimla on Järvamaa üks populaarsemaid poliitikuid. Ta on kuulunud kõigi kolme viimase riigikogu kooseisu. Ühtlasi on ta pikaaegne Paide linnavolikogu liige. Aastatel 1989 –1992 oli ta Paide linnavolikogu esimees. Varem on Taimla töötanud Järva abimaavanemana.