“Võin tunnistada, et portfellis olid tööga seotud pabereid,” ütles Hanson Postimehele. Sellega tunnistas ta valeks nädalataguse teate, et ta tööinfot kodus kaasas ei kanna ja seega ei saanud midagi salajast või riikliku julgeoleku seisukohalt olulist varaste kätte sattuda.

Hansoni eramusse sisse murdnud kurjategija lõhkus välisukse ning haaras kaasa ministri portfelli, milles leidus lisaks rahakotile ja pangakaartidele ka riigisaladusega kaetud dokumente. Hanson magas samal ajal ülakorrusel.

“Et toimub uurimine, jätan täpsustamata, mis seal täpselt oli,” lisas Hanson.

“Tundlikku informatsiooni võivad sisaldada mitmesugused paberid, olgu need tembeldatud või tembeldamata,” vastas ta küsimusele, kas portfellis oli ka riigisaladuse punase templiga pabereid.

Postimehele teadaolevalt võis varga kätte jõuda näiteks kaitsejõudude peastaabis koostatud dokument, mis käsitleb sõjalise kaitse kulutusi.

Hanson pani dokumendid oma kabinetis portfelli 30. oktoobri hommikul, et neid Bagdadis hukkunud Arre Illenzeeri matusele sõites lugeda. Kodus jättis minister portfelli esimese korruse elutuppa, kust sissemurdja need kaasa viis.

Hanson teatas dokumentide vargusest pea- ja siseministrile ning riigisaladuste ülemvalvuri, kaitsepolitsei peadirektorile. Sissemurdjat otsib Tartu kriminaalpolitsei.

Kapo peab lähipäevil otsustama, kas alustada Hansoni suhtes väärteomenetlust või täiemahulist kriminaaluurimist. Kui esimesel juhul pääseks minister hoiatusega, siis kriminaaltoimik võtaks talt valitsusliikme portfelli.

Kapo otsus sõltub sellest, kui range salastusastmega dokumendid varga saagiks langesid.