Res Publica Tallinna piirkonna esimees Sven Sester ütles BNS-ile, et lisaks neile kolmele on erakonna sees arutatud ka teisi nimesid.

Tõnis Palts on riigikogu liige, endine rahandusminister ning endine linnapea, Kaupo Reede on Tallinna volikogu Res Publica fraktsiooni esimees ning Sven Sester riigikogu liige ja erakonna Tallinna piirkonna esimees.

Res Publica Tallinna piirkonna juhatus kinnitas kolmapäeva õhtul erakonna positsioonid eelarveläbirääkimistel. Partei tahab muu hulgas 375 miljonit krooni lisaraha teedele, 15 Tallinna koolimaja korrastamist tuleva aasta jooksul ja 20 miljoni krooni eraldamist huvialakoolidele.

Sesteri sõnul on veel vara öelda, kas alanud konsultatsioonid võivad viia uue koalitsiooni moodustamiseni. Samuti ei saa tema sõnul veel rääkida sellest, kes saab uues võimuliidus linnapea ja kes volikogu esimehe koha.

“Seda teemat on kõik kõnelustel osalevad erakonnad tõenäoliselt parteisiseselt arutanud, kuid kõnelused sellel teemal ei ole veel alanud,” ütles Sester. Ta lisas, et loomulikult tahavad kõik erakonnad endale võimalikus uues koalitsioonis häid kohti, kaasa arvatud Res Publica.

Kolmapäeva pärastlõunal toimus esimene Res Publica, Reformierakonna ja Rahvaliidu kohtumine, kus erakonnad tutvustasid oma seisukohti järgmise aasta linnaeelarve osas.

Eelmisel neljapäeval linnapea Edgar Savisaare vastu umbusaldusavalduse esitanud Res Publica kaalus küsimuse arutamiseks erakorralise istungi kokkukutsumist. Nüüdseks on Res Publica sellest plaanist loobunud.

“Sündmustest ei tasu ette rutata, praeguse seisuga toimub Savisaare umbusaldushääletus järgmisel korralisel volikogu istungil 14. oktoobril,” lausus Sester.