Res Publica fraktsiooni esimees Kaupo Reede ütles esmaspäevases avalduses, et Keskerakonna poolt pakutud eelarveprojekt ei ole piisavalt läbipaistev ning mitu keskerakondlaste kontrolli all olevat valdkonda — näiteks kommunaalameti ja maa-ameti haldusala — vajab täpsemat lahtikirjutamist.

Linnavolikokku naasev Res Publica aseesimees Sven Sester lisas, et Tallinna võimuliidus tekkinud olukord on ilmselgelt kasulik Tallinna inimestele.

“Nagu näitab kogemus Tartust, on Savisaar võimule jäämise nimel nõus tegema koalitsioonipartneritele eelarves ükskõik milliseid järeleandmisi. See tähendab, et võidavad eelkõige Reformierakond ja neid toetanud linnakodanikud, kelle huvisid esindavad ettepanekud Savisaar on sunnitud vastu võtma,” teatas Sester.

Reformierakond kritiseeris möödunud nädalal Keskerakonna pakkumisi tuleva aasta linnaeelarve eelnõusse. Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Keit Pentus sidus eelarve koalitsiooni jätkamise küsimusega.

Pentus ütles BNS-ile Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsiooni võimaliku lagunemise kohta, et Reformierakonna huvi on enne tuleval sügisel toimuvaid kohalikke valimisi täita võimalikult palju valijatele antud lubadusi. “Selleks on baasdokument eelarve,” märkis ta.