“Sellist kokkulepet ei ole,” ütles Tallinnas opositsioonis oleva Res Publica juht Parts neljapäeval vastuseks BNS-ile. “Erakonnas tuleb otsuseid teha õigel tasandil.”

Ka pealinna võimuliitu kuuluva Reformierakonna liider Ansip kinnitas, et mingeid kokkuleppeid ei ole ses asjas keskjuhatuste tasandil sõlmitud ja seda pole taotletudki, sest ta ei pea keskjuhatuste selliseid kokkuleppeid põhimõtteliselt võimalikuks.

“Munitsipaalküsimustes teevad otsuseid piirkonnad ning keskjuhatus sellesse ei sekku,” lisas ta. Ansip ütles, et Reformierakonna keskjuhatus ei anna kohalikele organisatsioonidele selliseid korraldusi, sest nii võetaks vastutus piirkondadelt ära.

Samas avaldas Ansip arvamust, et Res Publical oli õigus Tallinnas umbusaldusavaldust algatada, sest iga opositsioonipartei tahab võimule pääseda.

Res Publica poolt neljapäeval algatatud umbusaldus keskerakondlasest linnapea vastu saab õnnestuda vaid Reformierakonna toel, sest seda peab toetama vähemalt 32 saadikut.

Tallinnas on 63 linnavolinikku. 28 keskerakondlast kinnitas neljapäeval oma ühtekuuluvust, nad võivad loota Ühendatud Rahvapartei kolmele volinikule.

Res Publica fraktsioonis on 17 ning vastmoodustatud Rahvaliidu saadikurühmal kolm liiget, lisandub sõltumatu volinik Peeter Kreitzberg.

Tallinna võimuliidu liikmel Reformierakonnal on volikogus 11 esindajat.

Res Publica Tallinna piirkonna esimees, ajutiselt linnavolikokku naasnud riigikogulane Sven Sester ütles “Aktuaalsele Kaamerale”, et umbusalduse algatanud Res Publica pole alustanud läbirääkimisi teiste erakondadega käitumise suhtes umbusaldushääletusel. Tema sünul andis Res Publica andis neljapäeval signaali kõigile linnavolinikele selle kohta, et praegune linnajuhtimine pole õigel tasemel. Sester avaldas lootust, et sellest saadakse aru.

Teleuudiste andmeil ootab Reformierakond 5. oktoobrit, mil on koos koalitsiooninõukogu, et arutada linna 2005. aasta eelarvet. Tallinna reformierakondlaste juht Keit Pentus ütles, et partei on koalitsioonipartnerile väga selgelt välja öelnud oma soovi saada 2005. aasta eelarves katte Reformierakonna lubadustele.