Šehovtsovil on 4,1 miljonit eluasemelaenu Ühispangast ning samast pangast veel teinegi, 2,4-miljoniline eluasemelaen, kirjutab Eesti Päevaleht. Muude varaliste kohustuste alla lähevad Ühispangast võetud eluasemelaenu käendus 2,3 miljoni krooni suuruses summas ning kinnistutele seatud viie, 4,5 ja miljoni krooni suurune hüpoteek Ühispanga kasuks.

Res Publica liige Jaanus Rahumägi on võtnud eraisikult suurima laenu ehk 708 750 Saksa marka, mis kroonidesse ümber arvestatult teeb ligi 5,7 miljonit.

Endisel haridusministril, Keskerakonda kuuluval Mailis Repsil on Ühispanga ees eluasemelaenu näol 2,6 miljoni krooni suurune kohustus.

Üks Res Publica juhtfiguure Olari Taal on võtnud Ühispangast eluasemelaenu 1,76 miljoni krooni ulatuses, samuti on Taalil samas pangas 360 000-kroonine arvelduslaen.

Endine rahandusminister, Res Publicasse kuuluv Tõnis Palts on Ühispangast võtnud 916 314 ja 168 874 krooni laenu.

Keskerakonna ja Res Publica riigikogusaadikutest laenuvõistlusele segab hetkeks vahele reformierakondlane Andres Lipstok, kes on võtnud Ühispangast eluaseme soetamiseks 1,5 miljonit krooni laenu.

Järgneb taas Res Publica liige Tarmo Leinatamm, kes on saanud Hansapangast eluasemelaenu 1, 4 miljoni krooni väärtuses.

Talle järgneb erakonnakaaslane Sven Sester, kel sama panga ees 1,1 miljoni kroonine kohustus.

Kahe suurerakonna liikmetest koosnevasse edetabelisse sekkub hetkeks isamaaliitlane Mart Laar, kel Hansapangast enam kui miljonikroonine laen.

Keskerakondlane Ain Seppik peab koos abikaasaga Nordea Pangale ükskord tagasi maksma 938 893 krooni laenuraha.

Keskerakondlane Värner Lootsmann on võtnud Ühispangast 870 000 krooni ja ta parteikaaslane Evelyn Sepp Sampo pangast eluasemelaenuks 815 825 krooni.

Res Publica liige Marko Mihkelson võlgneb Hansapangale 722 716 krooni.

Reformierakondlane Rain Rosimannus võlgneb Ühispangale eluaseme- ja õppelaenu näol 712 452 krooni.