Laar kinnitas, et küsimuse ajendasid esitama kultuuriinimesed, keda hämmastas ja šokeeris ministri ülesastumine tüdrukutebändi kontserdil.

“Sellega seoses paluti mul teilt küsida, kas teie eriline tähelepanu sedalaadi kultuuriüritustele oli seotud tollal käiva valimiskampaaniaga või tähendab see põhimõttelist suunanäitamist kogu Eesti kultuuripoliitikale,” küsis endine valitsusjuht riigikogu infotunnis.

Paet ütles, et tegemist polnud valimiskampaaniaga ning ta esines seal korraldajate kutsel. Ta lisas, et kui Eestis on pidevalt nurisetud muusikatööstuse nõrkuse üle, siis on Vanilla Ninja olnud selle suhteliselt tugev väljund Euroopas ning kedagi ei peaks sellise edu eest hurjutama, vaid võiks jõudumööda toetada.

Laar ei jäänud vastusega rahule ja soovis teada, kas minister läheb järgmisena N-Euro, Sulo, Jüri Homenja või Arnold Oksmaa kontserdile.

Paet teatas, et tal pole praegu ühtki sellist kindlat kavatsust. Minister lisas, et ei halvustaks Eesti muusikatööstust ega mõista, miks tema avasõnad kontserdil peaksid üldse kedagi häirima.