Politsei liiklusjärelevalve osakond on kuulutanud Anu-Nataly Saagim-Ratia alates 9. maist tagaotsitavaks, on kirjas politseiameti koduleheküljel.

Politseiameti pressiesindaja Rein Pärn ütles Delfile, et tagaotsitavaks Saagimit siiski kuulutatud pole. ”Siseinfo põhjal tunneb politsei tema vastu pigem operatiivhuvi,” lausus Pärn.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Madis Tilga sõnul tähendab operatiivinfo antud juhul seda, et Saagimilt vajati selgitusi ühe liiklusõnnetuse uurimisel. Probleem tekkis sellest, et Saagimile kuulunud auto osales ühes liiklusõnnetuses ja põgenes sündmuskohalt.

Tagaotsitavate nimekirja pani uurija Saagimi seetõttu, et naine teatas, et teda ja tema autot pole Eestis.

Praegu on Saagim politseiga uuesti kontakti võtnud ja üsna pea peaks Saagimi nimi tagaotsitavate nimekirjast kaduma.

Saagimit nimetati välismaalaste seas läbi viidud küsitluses üheks kuulsamaks eestlaseks. Seltskonnaajakirjanduse huviorbiiti sattus ta kui Soome disaineri Risto-Matti Ratia abikaasa. Enne seda oli Saagim abielus Eestis kahtlast kuulsust omava Carl Danhammeriga.

Saagim on Eesti avalikkust ärritanud oma vabameelsete sõnavõttude ja paljastavate fotoseeriatega erinevates seltskonnaväljaannetes. Ka juhtis ta möödunud sügisel koos Kesknädala peatoimetaja Heimar Lengiga saadet „Ekskursioon”, mis jäi siiski üürikeseks, kuna Keskerakonnale ei meeldinud Lengi saates osalemine.