Kohus karistas Polištšukki (54) mõrva tellimise eest üheksa-aastase vangistusega. Sama karistuse sai ka palgamõrva täideviimises süüdi mõistetud töötu Andrei Dudotškin (28).

Mõrva organiseerimises süüdi jäänud keskturu turvaülem Valeri Kuznetsov (36) ja turvamees Sergei Normanov (28) peavad kohtu otsusel olema vanglas kaheksa aastat.

Samasuguseid karistusi nõudis aprillis kohtus ka prokurör. Polištšuki kaitsja vandeadvokaat Ain Kiis ja Dudotškini kaitsja vandeadvokaat Veljo Viilol palusid seevastu kohtul mõista oma kaitsealused nende süü tõendamatuse tõttu täielikult õigeks.

Kuznetsovi ja Normanovi kaitsjad vandeadvokaadid Raivo Bergson ja Aivar Ennok palusid oma kaitsealused samuti nende süü tõendamatuse tõttu õigeks mõista.

Mullu veebruari lõpus alanud protsessil eitasid Polištšuk, Kuznetsov ja Normanov Metsamaa mõrva organiseerimist ning Dudotškin tema palgamõrva.

Süüdistuse järgi tappis Dudotškin 1999. aasta 12. oktoobril 1000 USA dollari eest Tallinna endise abilinnapea ja keskturu nõukogu kunagise esimehe Metsamaa püstolilaskudega pähe Lastekodu tänaval ühe maja trepikojas.

Süüdistuse järgi palkasid Kuznetsov ja Normanov Dudotškini Metsamaad tapma Polištšuki tellimisel.

Kiis ütles Kanal-2 uudistele, et kaebab kohtuotsuse edasi, kuna tema kaitsealuse süü ei leidnud tõendamist. Ta lisas ka, et kuna Polištšuk oli Metsamaa laenu käendaja, oli viimase surm Polištukile kahjulik.