"Minul on praegu limiit üle," tunnistas Jaana Padrik. "See on nüüd minu mure, kuidas aastalõpuks tasa teha."

Isamaalane Padrik põhjendas kuulimiidi ületamist sellega, et on aktiivne Riigikogu liige, kes käib väga palju kohtumas oma valijatega Harjumaal ja Raplas. Samuti on tal palju taksosõite vaja teha Tallinnas, sest ta töötab nii linnavolikogus kui Toompeal.

"Olen aktiivne kodanikega suhtleja. Mulle kirjutatakse palju, kurdetakse muresid ja siis on vaja käia neid asju ajamas ja õiendamas," selgitas isiklikku autot mitteomav Padrik SL Õhtulehele.

Padriku sõnul ei kujuta ta ette, kuidas ta kõik sõidud tehtud saaks, kui takso kasutamise võimalust ei oleks. "Mul on hing haige, sest olen taksoga väga pikad sõidud teinud seltskonnaga Kuusallu või Rapla kanti. Aga kui on vaja sõita Tartusse või Pärnusse, siis sinna ma taksoga ei sõida," ütles Padrik.

"Eks see ringisõitmine näitab ka aktiivsust," kinnitas Isamaaliidu fraktsiooni esimees Tiit Sinissaar. "Iseasi on see, kuhu see aktiivsus on suunatud. Jaana puhul on see kindlasti suunatud kohtumistele valijatega. Nii et mina teda selles asjas küll patustajaks ei saa pidada."

Sinissaar kontrollis paar päeva tagasi, et ega fraktsioon või keegi liikmetest pole krediiti ületanud. "Võib öelda, et oleme võrreldes teiste fraktsioonidega silmapaistvalt säästvad," rõõmustas Sinissaar. Tema sõnul on takso kasutamisel tekkinud probleeme just nendel riigikogulastel, kes peavad vahel sõitma valijatega kohtuma kuhugi Eestimaa nurka.

Riigikogulase piirnorm transpordile ühes kuus on 3100 krooni, mis teeb keskmiselt 100 krooni päevas. Kõige rohkem on taksot kasutanud Eestimaa Ühendatud Rahvapartei fraktsioon.

Juunis kulus Riigikogu liikmetel taksoteenusele 130.050 krooni, mis teeb ühe inimese kohta keskmiselt 1287 krooni. Augustis sõitsid riigikogulased 124.524 krooni eest.

Taksofirma valikul on Riigikogu liikmetel vabad käed. Oma autoga tehtud ametisõite hüvitatakse 500 krooniga.