Kümneaastane Rasmus rääkis politseile, kuidas ta tema kaaslased, 7-14-aastased poisid teda ragulkast lasksid, teda kividega pildusid, teda prääksuga kükke tegema sundisid. Poisid peksid Rasmust ja lõikasid tal juuksed ära, kirjutab Eesti Ekspress.

Üks piinaja rääkis nii: “Käskisin Rasmusel põlvili laskuda ja peksta pihku ning öelda, et seks on superhea. Sander ütles talle, et aja endal kõvaks. Sel ajal kui Rasmus oma nokut kõvaks ajas, hakkasin mina tal juukseid lõikama.”

Järgnes taas kambakesi peksmine. Viimaks pissis üks piinajaid Rasmuse riided täis. Teinegi ajas püksid maha, käskis suhu võtta ja kusi ohvrile suhu. Teised sülitasid talle suhu.

Esiti hoidis Rasmus osa toimunust enda teada, aga viimaks avaldas: “Sander käskis lepatriinu mul noku otsast sisse toppida. Sander andis lepatriinu ja ma toppisingi. Siis käskis Sander toppida mul käbi pepusse, aga ma seda ei teinud. Siis võttis ja toppis Sander ise selle mulle pepusse. Sel ajal, kui mina põlvili olles oma nokut hõõrusin.”

Viimaks sundisid nad märgade riietega Rasmust jooksma ja viimasel õnnestus põgeneda. Piinamine kestis kokku vähemalt kolm tundi.

“Ma ei öelnud ühtegi korda neile, et lõpetage ära,” tunnistas Rasmus. “Ma ei julgenud neile öelda, sest kartsin neid. Olen nende käest varem ka peksa saanud.”

Üks piinajaist sattus kuuks ajaks vanglasse, üks käis koolis edasi ja on väidetavalt muutunud, teised on kaagid edasi. Nooremad said noomida ja kümme tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.

Ühelgi piinajatest pole isa.

“Võime olla julm on inimesele geneetiliselt kaasa antud,” tõdeb Tallinna Laste Tugikeskuse psühholoog Tiiu Mere. “Kui tegemist on tõsise isiksuse- või käitushäirega, siis kõik ametkonnad teevad näo, et neid pole olemas.”