Päikesetorm on tegelik, kuid ebatõenäoline oht, milleks võimudel on pea võimatu valmistuda. USA rahvuslik aeronautika- ja kosmoseagentuur NASA on hoiatanud, et suurem päikesetorm võib  hävitada kogu tsivilisatsiooni aluseks oleva tehnoloogia.

„Me teame, et see on tulemas, aga me ei tea, kui rängalt see meid tabab,“ ütles NASA päikesefüüsika divisjoni direktor Richard Fisher ajalehele Daily Telegraph mõne aasta eest. „See viib rivist kommunikatsioonivahendid, nagu satelliidid ning autode navigatsiooniseadmed, katkestab lennuliikluse, paiskab segi pangasüsteemi ja arvutid. Kõik, mis on elektrooniline. See tekitab maailmale tohutuid probleeme,“ nentis ta.

Arenenud riikides sõltuvad inimesed väga tõsiselt tehnoloogiatest, mida päikesetormid ohustavad – tehnoloogiaist, mis hoiavad käigus lennuliiklust, veepuhastusjaamu, põllumajandust, finantssüsteeme, transporti, GPS-i süsteeme reisilennukitel ja -laevadel ning ka igasuguse taseme igapäevast riigivalitsemist.

Iltalehti teatel võib suur päikesetorm viia ulatuslike elektrikatkestusteni, misjärel hakkavad järk-järgult tekkima muud probleemid, kui erinevad süsteemid üksteise järel välja hakkavad lülituma. Päikese supertorm võib viia sõjaseisukorra kehtestamise ja massilise näljahädani.

Infrastruktuuri taastamine võib võtta aastaid, ka enam kui kümme aastat.

Maailmakuulus USA füüsiku ja futuroloog Michio Kaku hinnangul „heidetaks meid 100 aasta taha minevikku“. Üleminek 19. sajandisse oleks sama kiire nagu lüliti vajutamine.