“Tuleb surmanuhtluse moratoorium tühistada, korraldada näitlik kohtuprotsess ja lasta Punasel väljakul Pealaeasemel maha kümme ministrit, kümme parlamendiliiget, kümme ametnikku ja kümme kindralit. Nad kõik löövad kartma, nad on argpüksid,” kuulutas Žirinovski kolmapäeval Moskvas pressikonverentsil.

Ühtlasi selgitas Žirinovski, miks liberid seadsid oma presidendikandidaadiks üles Oleg Malõškini.

“Te andke meile oma hääled, küll me pärast otsustame, kes presidendiks saab. Malõškinist saab president, mind määratakse peaministriks, aga kuu aja pärast panen ma oma ameti maha,” rääkis liberite pealik.

Tema sõnul kavandab Liberaaldemokraatlik Partei ulatuslikku võimuorganite reformi.

“Peaministri ametikoht kaob ära, president asub täitevvõimu etteotsa, kaovad kõik pisiterritooriumid — 15 kuberneri, riiginõukogu liikmed — meie määrame nad. President ise juhib valitsust, me ei vaja teist numbrit. Miks peab parlamendis kaks koda olema? Kui meie võtame seadusi vastu, siis mida ülemkoda teeb? Mitte kui midagi, nad on muiduleivasööjad,” vahutas Žirinovski.

Ta puudutas ka migrantide probleemi. “Võõrtöölisi, igasugu kasahhe ja asereid, pole meile tarvis. Ma lubaksin töölisi sisse vedada vaid Tadžikistanist ja Põhja-Afganistanist, sellega lahendaksime ka uimastiäri probleemi,” lubas liberite juht.