Hildén-Järvenperä on Pori munitsipaalpoliitik, kes on linnavolikogu asendusliige ja Satakunta ametikõrgkooli juhatuse liige, vahendab YLE Uutiset.

SDP organisatsiooni juht Ari Näätsaari ütles, et erakonna keskkontor on Pori sotsidega ühendust võtnud ja küsinud, kuidas Hildén-Järvenperä tegevusele on reageeritud. Näätsaari rõhutab, et Hildén-Järvenperä seisukohavõtud ja nägemused lahknevad täielikult Soome sotsiaaldemokraatide omadest.

Näätsaari sõnul on Soome sotsid endiselt täielikult mais parteikonverentsil vastu võetud rahvusvahelise avalduse taga. Selles on öeldud, et Soome sotsiaaldemokraadid mõistavad hukka sõjalise jõu kasutamise ja sellega ähvardamise ning piiride nihutamise rahvusvahelise õiguse vastaste meetmetega. SDP nõuab lahendust läbirääkimiste abil ja vägivalla kasutamise vältimist.

„Parteikontori seisukohalt on asi selge, sest meie üksik liige ei seosta oma avaldustes SDP-d ja oma seisukohavõtte Ukraina kohta. SDP on selles asjas temaga täielikult eri meelt,“ ütles Näätsaari.

Näätsaari sõnul ei ole Hildén-Järvenperä praeguste andmete järgi seganud omavahel tegevust SDP-s ja Donetski rahvavabariigi esindajana. Võimalikud otsused Hildén-Järvenperä positsiooni kohta tehakse tema parteiosakonnas, mis on Porin demarit ry. Hildén-Järvenperä on selle osakonna sekretär.

Porin demarit ry esimees Rauli Taimi ütles, et osakonna juhatus arutab asja.

„Me tahame kuulda, mida Evgenial selle asja kohta öelda on. Ei paista olevat vaja erakorralisi koosolekuid pidada, vaid läheme edasi tavapärasel moel,“ ütles Taimi.

Taimi sõnul on SDP-l selge seisukoht ja Hildén-Järvenperä oma on sellest täiesti erinev. Teiselt poolt on Soomes sõnavabadus.

SDP-st võidakse liige välja heita muu hulgas parteivastase tegevuse tõttu. Võimalik on teha ka hoiatus. Karistusmeetmete tarvituselevõtu lävi on praktikas olnud üsna kõrge.