Teabeameti ja kaitsepolitseiameti peadirektoritele saadetud kirjas avaldavad Riigikogu liikmed Jaanus Rahumägi ja Indrek Raudne arvamust, et Eesti julgeoleku eest vastutavad ametkonnad peaksid tähelepanelikult jälgima lindi töötlejate ja levitajate tegevuse vastavust karistusseadustiku paragrahvile 232 (“Riigireetmine”), teatas Delfile Res Publica meedianõunik.

“Meile teadaolevalt on Mihhail Stalnuhhin, Heimar Lenk ja Evelyn Sepp levitanud Eestis üht töödeldud videolinti ning selle heliribasid ja stenogramme, kust töötluse jäljed on vähem äratuntavad,” seisab kirjas.

“Niisugune provokatsioon saab olla toime pandud ainult välisriigi huvides või vähemalt kahjustades Eesti riiklikke huvisid,” kommenteerib Matsulevitš, kelle hinnangul võivad aset leidnud sündmused puhkeda rahvusvaheliseks skandaaliks.

Res Publical tulnuks juba mitu kuud tagasi erinevate meediakanalite vahendusel esitatud informatsioon Venemaalt ebaseadusliku raha saamisest parteikassasse faktidele tuginedes ümber lükata, leiab Evelyn Sepp.

“Nüüd, kui skandaal on paisunud juba suureks, kui on intervjuu ja ajakirjaniku enda jätkuv kinnitus ajalehes Estonia, et see, mida Boris Nemtsov “väidetavalt” ütles, seda ta ka ütles, on hilja vaielda selle üle, kas intervjuu salvestust on vormiliselt töödeldud või mitte,” teatas Sepp Delfile.

Sepa sõnul omab tähtsust vaid asjaolu, “et peaministripartei Res Publica esindajad osutavad ühele Vene parteile raha eest mingeid teeneid või ajavad Eestis oma Venemaa rahastajatele meelepärast poliitikat, ei ole ümber lükkamist leidnud.”

Sellise olukorra kestmine seab Sepa sõnul ohtu Eesti iseseisvuse ning riigi julgeoleku. “Küll aga kinnitab paljasõnaline lahmimine avalikkuses tõusnud tõsiseid kahtlusi veelgi,” kirjutab Evelyn Sepp. “Rõhutan veel kord — peaministril on olnud juba mitu kuud aega selgituste andmiseks, kuid mingil põhjusel on valitsusjuht selgete vastuste asemel Riigikogu ees vaid veiderdanud ja keerutanud. Ju on olnud selleks siis põhjust.”

“Seega avaldan nii enda kui kolleegide nimel siirast lootust, et Juhan Partsil jätkub riigimehelikkust see olukord viivitamatult ja väärikalt lahendada. See peab toimuma Eesti üldistes huvides,“ teatab Evelyn Sepp.

Kaitsepolitsei analüüs tuvastas reedel, et linti Narva ajakirjaniku Olga Tšupova intervjuust Vene Paremjõudude Liidu esimehega on töödeldud. Moonutamist on ajakirjanduses kinnitanud ka Boriss Nemtsovi esindajad.