Gümnaasiumi direktor Tõnu Valdma rääkis, et on töötanud Sakus vaid poolteist kuud, kuid tema teada ei ole koolis varem esinenud nii tõsist vägivallajuhtumit, et tuleb välja kutsuda ka kiirabi ja politsei, kirjutas Postimees.

Peksasaanud poisi ema Heli Puusti sõnul oli laps mänginud oma klassivennaga vahetunni ajal rahulikult spinnerit ehk krõpsupakkides olevat vurrimängu, kui veel üks klassivend oli neile juurde astunud ja hakanud tüli norima.

Füüsiliselt tugevam poiss oli kleenukest ja väikest kasvu ohvri ema sõnul klobinud kuni vahetunni lõppu tähistava kellani, ligi kaks-kolm minutit.

Alguses ei olevat poeg ema sõnul valu tundnudki, kuid veidi hiljem oli kõht hakanud üha enam valutama, mispeale läks ta õpetajatetuppa abi paluma. Seepeale viisid õpetajad poisi kooli arsti juurde, kus otsustati kiirabi kutsuda, kui poisi valud kõhus järjest suuremaks muutusid.

Peksmisest kuuldes nõudis direktor Valdma süüdlaselt kohe seletuskirja. Poiss märkis seletuses, et ohver hakkas vurrimängu juures ülbitsema ning asi lõppes kaklusega. Poiss tunnistas, et viimaks lõi ta klassivennale viis korda rusikaga kõhtu.

Valdma sõnul on aasta jagu istuma jäänud süüdlane koolis varemgi probleeme põhjustanud. “Ta kipub olema lahtise käega poiss,” lausus ta. Pärast direktoriga vestlemist andis poiss ütlusi ka konstaablile.

Kui kiirabiarstid esmaspäeva ennelõunal Saku gümnaasiumi jõudsid, leidsid nad eest ehmunud poisi. “Lapsuke lamas kooli arstitoas, hoidis kätega kramplikult kõhust kinni, ise näost valge,” kirjeldas kiirabiarst Mare Liiger. “Ta oli läbielatust nii kohkunud näoga, et isegi pisarat ei tulnud.”

Arstid viisid poisi tilguti all haiglasse, kahtlustades tal kõhuõõne põrutust ja siseelundite vigastusi.

Õhtul ütles Tallinna lastehaigla kirurgiaosakonna valvearst, et Helari olukord on juba väga hea ning uuringud näitasid, et siseelundid ei ole kahjustatud. Küll jäi poiss kuni teisipäevani arstide kontrolli alla.