ACTA on võltsimise vastane kaubandusleping, mis selle pooldajate sõnul toob kaasa intellektuaalse omandi parema kaitsmise ilma suuremate negatiivsete kõrvalmõjudeta. Selle vastaste sõnul võib aga ACTA kaasa tuua mitmeid ootamatusi ning piirab internetivabadust.

“Teate, see, kes midagi taolist väidab, see on seemneid söönud ja mitte neid seemneid, mida meie oma põldudele külvame,” rääkis Ansip. Seejärel soovitas ta ACTA pelgajatel foolium mütsi sisse panna. “Mõned arvavad, et abi võib olla ka mullivannist. Ma ei tea, mis konkreetsel puhul võiks aidata, aga inimesed võiksid otsida kusagilt abi!”

Ilmselt tahtis Ansip võrrelda ACTA pelgajaid inimestega, kes tahavad kaitsta end ja oma mõtteid kosmiliste olevuste eest. Riigikogu saadikute sõnul suhtub peaminister oma kaasmaalastesse justkui “purjus teismelistesse”, kirjutavad välislehed.

Peaminister Andrus Ansipi eilsed väljaütlemised võltsimisvastase kaubandusleppe ACTA kohta ajasid paljud Reformierakonna liikmed ja toetajad marru ning ridamisi teatati valimistel toetushäälest ilma jäämisest ja isegi erakonnast väljaastumisest