Järgmise aasta riigieelarve arutamise ajal astus Žirinovski tribüünile ning teatas: “Esinen teie ees kui ühe välismaise eriteenistuse esindaja.”

Seejärel etendas liberite liider solvavaid fraase kasutades, ning sõnaühendit “vene sead” korrutades, oma visiooni välismaiste eriteenistuste hävitavast tegevusest Venemaa suhtes.

Žirinovski kasutas kohalviibinute sõnul nii Vene riiki tervikuna kui ka Vene naisi, sõjaväelasi ja saadikuid solvanud väljendeid, mille abil ta olevat püüdnud näidata, et Lääne eriteenistused on edukad oma tegevuses Venemaa nõrgendamisel ja tükeldamisel.

Samuti süüdistas ta mitmeid saadikuid sidemetes kriminaalse maailmaga.

Žirinovski sõnavõtt tekitas saadikutes suurt nördimust.

Fraktsiooni Isamaa — Ühtne Venemaa esindaja Valeri Draganov ütles, et Žirinovski vajab “sunniviisilist arstlikku läbivaatust” ning tegi ettepaneku võtta talt ära duuma asespiikri volitused.

Sõltumatu saadik Aleksandr Tšujev tegi ettepaneku piirduda Žirinovski sõnaõiguseta jätmisega ülejäänud päevaks. Selle ettepaneku vastuvõtmiseks jäi puudu seitsme saadiku toetusest.

Asespiikri volitustest saab aga Žirinovski ilma jätta juhul, kui küsimuse algatajad valmistavad ette vastava määruseprojekti ning esitavad reglemendikomisjonile, märkis komisjoni esimees Oleg Kovaljov.