Tartu politsei pressiesindaja Peeter Rehema sõnul ütles Opel Ascona roolis olnud 54-aastane Uljan Remets, et hukkunu lähedaste tunded on talle mõistetavad, kuna paar aastat tagasi kaotas ta ise õnnetuses oma täiskasvanud poja.

Remetsi sõnul märkas ta pühapäeva hommikul küll punakollast sõidukombinesooni kandnud jalgratturit, kuid ei saanud möödumismanöövriga hakkama.

Mees tunnistas, et tarvitas õnnetusepäevale eelnenud õhtul alkoholi ja ka pühapäeva hommikul jõi õlut. Remets oli ostnud Opeli vaid kümmekond päeva tagasi. Õnnetuse järel oli sõiduk tehniliselt korras.

“Samas on õnnetuskohal ligi kolme kilomeetri pikkune sirge ja lai teelõik, mis kulges ida-kirde suunas ja seetõttu poleks tohtinud ka päike juhile silma paista,” ütles Rehema BNS-ile.

Tema sõnul selgitab õnnetuse täpsed asjaolud järgnev kriminaaluurimine, nädala lõpuks peaks valmima ka Remetsile tehtud arstlik ekspertiis mehe joobe täpse suuruse kohta.

Remetsil on A-, B-, C-, D- ja E-kategooria juhiluba ning autojuhistaaži 36 aastat. Mees töötab autokraana juhina, kehtivaid haldus- või väärteokaristusi tal politsei andmetel pole.

Tuntud profijalgratturi Ausi surmaga lõppenud õnnetus juhtus pühapäeval kella 10.14 ajal Tartumaal Aovere-Kallaste-Omedu tee 11. kilomeetri, kus Remets sõitis Opel Asconaga jalgratturile tagant otsa.

Aus suri saadud vigastustesse teel haiglasse. Politsei mõõtis Remetsil õnnetuskohal 2,43-promillise joobe. Tartu politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust ja pidas Remetsi kahtlustatavana kinni.

Kaheksakordne Eesti meister Lauri Aus sündis 4. novembril 1970. aastal. Profikarjääri alustas ta 1995. aastal ja saavutas selle jooksul 11 etapivõitu.

Aastatel 1995-1996 sõitis Aus Mutuelle Seine & Marne ridades, 1997-1999 Casinos ja alates 2000. aastast Ag2r-Prevoyance’is.

1992. aasta Barcelona olümpiamängudel sai Aus grupisõidus viienda ja 1997. aasta maailmameistrivõistlustel seitsmenda koha.