“Ma arvan, et Audentes on korduvalt tõestanud oma huvi endise Concordia kooli vastu. Mart Susi peaks väga huvituma tekkinud kriisi kiirest lahendusest. Sellepärast on kõnealuse kompromissi saavutamine mõlema poole huvides,” sõnas teisipäeval BNS-ile MTÜ Concordia Akadeemiline Ühisus nõukogu esimees Hagi Šein.

Concordia ülikooli tudengkond ja õppejõud on suures osas üle läinud Audentese ja MTÜ loodud uude õppeasutusse Rahvusvaheline Ülikool, mille koolitusloataotlus on haridus- ja teadusministeeriumile sisse antud.

Pankrotti läinud Concordia Varahaldus OÜ juhatuse liige ning Concordia ülikooli endine rektor Mart Susi esitas esmaspäeval firma võlausaldajate koosolekul kompromissettepaneku, mille kohaselt Audentes võiks Concordia hädast välja päästa.

Varem on Susi esitanud kompromissettepaneku kohaselt Concordia võimalikuks rahastajaks Akadeemia Nordi.

Uuest kompromissettepanekust hoolimata otsustasid võlausaldajad esmaspäeval panna augusti algusest müüki Concordia Varahalduse pankrotivara.

Šein avaldas lootust, et olukord siiski lahendatakse ning lepe Audentese ja Susi vahel sõlmitakse. Kava kohaselt omandab Audentese AS OÜ Concordia Rahvusvahelise Ülikooli Varahalduse osakud, asudes sellega kontrollima nii Varahalduse kui ülikooli tegevust.

Kompromissettepaneku võib tema sõnul vastu võtta augusti teises pooles pärast võlanõuete kaitsmist.

Šein kinnitas, et mitte mingil juhul ei saa Mart Susist taas kooli rektorit. Ettepanek ülikooli rektori kohusetäitjaks asumiseks tehakse professor Jorma Heinonenile.