“Tema manifestis olid üles loetud peaaegu kõik maailma poliitilised jõud, kes on kuskil midagi immigratsiooni kohta öelnud, nii et me ei tunne end väga puudutatuna nii või teisiti,” rääkis Helme Delfile. “Üks hull inimene lihtsalt loetles üles seltskonna inimesi, kes on kuidagi sattunud tema mingisugusesse huvisfääri.”

Helme sõnul on Eesti rahvuslikul liikumisel tihedamad kontaktid soomlaste ja lätlastega. “Need on meie naabrid ja nendega me käime läbi,” kinnitas ta, et sellesse seltskonda ei mahu mitte mingil juhul Breivik. “Breivik ei ole organiseeritud inimene, ta on üksiktegutseja. Isegi kui ta väidab, et tal on mingisugune organistatsioon taga, siis on see ilmselt osakene tema luuludest.”

Kuigi Breiviki puhul armastatakse talle ette heita paremäärmuslust, on see Helme sõnul mugavustermin, millega sildistatakse kõiki neid, kes millegipärast ei meeldi.

“Kui nüüd vaadata, mida ta on oma manifestis kirjutanud, siis sinna mahuvad nii Mao kui Marxi ja Unabomberi tsitaadid, millel ei ole parempoolsusega midagi pistmist,” rääkis Helme, et tegelikult tegi Breivik parempoolsete vaadetega inimestele kogu oma jutu ja mõrvategevusega äärmiselt palju kahju.

“Inimesed, kes seostavad Breivikut ja rahvuslasi tegelevad ilmselgelt pahatahtliku konstruktsiooniga. Ta on üksiktegelane, rahvuslus on midagi muud.”.