Bassajev kinnitas selle teate kohaselt, et järgmistes tšetšeenide aktsioonides ei ole enam kavas võtta pantvange, vaid eesmärgiks seatakse maksimaalse arvu inimeste hukkumine.

Bassajev väitis, et president Aslan Mashadov ei olnud pantvangide võtmise operatsioonist teadlik. Bassajev lubas, et seoses juhtunuga loobub ta kõigist ametikohtadest, jättes endale vaid surmaminejate luure-diversioonipataljoni juhtimise.

Šamil Bassajev sai laiemalt tuntuks 1995. aasta juunis, kui ta juhtis veriseks kujunenud pantvangide võtmise operatsiooni Budjonnovski haiglas. 1996. aasta augustis juhtis ta rünnakut Groznõi tagasivallutamiseks. 1997. aasta jaanuaris toimunud Tšetšeenia presidendivalimistel jäi Bassajev Mashadovile selgelt alla.

Venemaa ametiisikud on eitanud Mashadovi kõrvalseisja rolli pantvangidraaamas, viidates sealjuures terroristide rühma juhi Movsar Barajevi ühele telefonikõnele.

Venemaa presidendi nõunik Sergei Jastržembski kinnitas, et sündmused Moskvas andsid tugeva hoobi Mashadovi reputatsioonile välismaal. Seepärast tasuvat Jastržembski sõnul nüüd oodata, et tšetšeeni pool “astub teatud samme, päästmaks Mashadovit poliitilise mängu tarvis”.