“Seal peab olema mingi segadus,” ütles isamaaliitlasest riigikogulane ja Tallinna volikogu revisjonikomisjoni esinaine Padrik ETAle.

Protesti märgiks Riigikogu liikme Jaana Padriku korteri akende alla suure õhupalli seadnud Andri Kasak nõuab rahvaasemikult väidetavalt ebaseaduslikult saadud korteri tagastamist. Kasak heidab ette, et kõrgepalgaline Padrik elab linnalt saadud sotsiaalpinnal.

Alguses Kasakul protestiaktsiooniks luba ilmselt ei olnud, kuna Ankru 1 majaelanike telefonikõnede peale kohale sõitnud politsei nõudis õhupallilt teksti eemaldamist, seletas Padrik. Politsei lahkudes kerkis paarikümnemeetrise läbimõõduga pall jälle täies hiilguses üles.

Padriku sõnul võis temalt korteri tagastamist nõudev noormees protestimisloa hankida tagantjärele.

“Mina tean nii palju, et sellel loal, mis on Põhja-Tallinna linnaosast linnaosavanema Enno Tamme allkirjaga antud, puuduvad väga paljud kooskõlastused,” lisas Padrik.

Majaelanikud rääkisid Padrikule, et politsei soovitas Padrikul toimunu tsiviilkohtusse kaevata. “Ma ei hakka seda tegema!” ütles Padrik ETAle. “Kuulge, minu elu ja energia ja aeg on tähtsamate asjadega tegelemiseks.” Padrik lisas siiski, et ta näeb kohtusse minemiseks alust.

Kuigi Kasak ütles ETAle, et ta ei esinda ühtegi erakonda, on toimuv Padriku sõnul Keskerakonna südametunnistusel. “Mina tean seda, et kui TV3 läks sündmusi üles võtma, ütlesid õhupalli ülespanijad kaameratesse vene keeles, et asja taga on Keskerakond,” seletas Padrik. “Siin on ilmselt mingi ahel: Keskerakond on üles ostnud kellegi Andri Kasaku, Kasak on leidnud inimesed, kes algselt grammatiliselt vigase plagu üles riputasid,” selgitas ta.

Kasaku poolt esitatud süüdistuse sisu kohta ütles Padrik, et tema korterile ei olnud avaldusi. “Maksan talvel ligi kolm ja pool tuhat krooni üüriks ja kommunaalkuludeks, ükski vähekindlustatu seda endale lubada ei saa,” viitas Padrik tegelikkuse ja linnavalitsuse otsuste vastuolulisusele.

“Ebaeetiline on siin see, kui keskerakondlik linnavalitsus petab inimesi öeldes neile, et pind peaksid minema vähekindlustatutele, kui ükski vähekindlustatu ei suuda maksta seda üüri, mis sellisele pinnale pandud on,” tõdes ta. Padriku sõnul peaks munitsipaalpinna kontseptsioon läbivaatamisele minema: hind ja sihtgrupi maksujõulisus ei ole tasakaalus.

Kasaku poolt Padriku akna taha riputatud paarikümnemeetrise läbimõõduga õhupalli rentimine läheb maksma 3000 kuni 4000 krooni päevas, ütles ETAle sarnaste pallide rentimisega tegelev firma.