Riigikantselei korraldab täna ja homme Narva-Jõesuus konverentsi „Psühholoogiline kaitse, meedia ja infoohud,“ kus räägitakse lähemalt inforuumiga seotud kaasaegsetest julgeolekuohtudest.

Konverentsil arutatakse ühiskondliku kokkukuuluvustunde aluste, riigiväliste vaenulike inforünnakute tõrjumise, meedia allikakriitilisuse ja riigiasutuste ning ajakirjanduse psühholoogilise kaitse alase valmiduse üle. Avasõnavõtu peab president, esinevad Eesti teadlased, ministrid, kaitseväe juhataja, kommunikatsioonieksperdid ja ajakirjandusväljaannete esindajad. Teemasid aitavad avada eksperdid kaheksast välisriigist.

Konverentsil osalevad ajakirjanikud, teadlased, riigikogu komisjonide ja kodanikuühenduste esindajad ning kõrged riigiametnikud, kokku ligikaudu sada inimest.

Eesti õigusaktides käsitletakse psühholoogilist kaitset julgeolekuvaldkonnana, mille eesmärk on tagada usaldus riigi ja riigikaitselise tegevuse vastu hoides ära väärkuulduste levikut ja tõkestades vaenuliku mõjutustegevuse mõju. Psühholoogiline kaitse on ühiskonna sidususe ja turvatundega seotud ühisväärtuste arendamine, hoidmine ja kaitsmine.

Psühholoogiline kaitstus väljendub ühiskonna vastupanuvõimes vaenulikule mõjutustegevusele ning Eesti suutlikkuses kaitsta oma julgeolekuhuvisid rahvusvahelises inforuumis. Täpsemalt kirjeldavad Eesti psühholoogilise kaitse korraldust 2010. aastal vastuvõetud Eesti julgeolekupoliitika alused ja riigikaitse strateegia.