Kui mitmed araabia riikide kõrgemad ametnikud kuulutasid, et film veenis neid, siis sama meelt olevaid tavakodanikke on juba raskem leida ja enamik piirkonna riike eelistas ses küsimuses hoopis vait olla.

“Minu arvates on see salvestus võltsitud… Ma ei usu, et see lint on ehtne,” ütles saudi vaimulik šeik Mohammad Saleh.

Sama meelt on riigiteenistuja Ali. “Pilt on õige, aga hääl ei ole. Hääl võidi peale lindistada,” arvas Ali, kes oli vaadanud videot satelliitkanalilt, kuna Saudi Araabia televisioon seda ei näidanud.

“Kas ameeriklased tõesti arvavad, et maailm on nii rumal ja usub, et see lint on tõend,” küsis Jordaania suurima islamipartei Islami Aktsioonirinne esimees Abdul Latif Arabiat.

“Mina olen seisukohal, et Washington on selle lindi fabritseerinud, et bin Ladenit süüdi mõista ja õigustada Ameerika koletuid kuritegusid Afganistanis,” leidis Ammani taksojuht Yousef Abdul Hamid.

Bahreini mees on vähem skeptiline, aga arvab, et “kui video on ehtne, näitab see ainult, et bin Lade teadis juhtunust, aga mitte tingimata, et ta oli selle korraldanud”.

“On võimalik, et selle taga oli mõni teine rühm, kes teavitas bin Ladenit oma plaanist,” lisab ta videosalvestuse kohta, mida televisioonis näidati koos USA ametliku tõlkega, mis mitmete araablaste väitel ei olnud täpne.

Islamimaailmas usutakse endiselt meelsasti teooriat, et 11. septembri terrorirünnak oli Iisraeli salateenistuse vandenõu moslemite diskrediteerimiseks.